După jumătate de secol, Primăria Constanța ia în calcul construirea unui sediu propriu pentru toată municipalitatea

Primăria Constanța analizează posibilitatea construirii unui sediu propriu care să găzduiască toată municipalitatea, iar în acest sens a fost identificat un teren în proximitatea zonei de coastă, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ arhitectul-șef al orașului, Dan Leu.

Primăria Constanța este singura municipalitate din țară care nu deține un sediu propriu.

Încă din anul 1968, Primăria Constanța a fost găzduită, printr-un contract de comodat, întâi de către Prefectură, apoi de Consiliul Județean, în una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51, iar mai multe servicii și birouri funcționează în sedii răspândite în oraș, pentru care se plătesc chirii generoase (detalii, aici).

’’Există în elaborare o documentație de urbanism, iar în setul de prevederi e vorba și de proiectul unui sediu al primăriei municipiului la proporțiile pe care un oraș precum Constanța le merită. Analizăm construirea unui amplasament pe măsura înălțimii misiunii, prin care cetățeanul să nu mai alerge în șapte clădiri pentru a-și rezolva problemele, o clădire în care să funcționeze toată primăria’’, a spus urbanistul-șef.

Acesta nu a dezvăluit locația proiectului, însă a sugerat că terenul s-ar afla undeva în proximitatea zonei de coastă.

’’Am identificat toate elementele care mă fac să fiu optimist. Zona este una cu un caracter pe care îl poți găsi doar în Constanța, astfel încât să găsești o clădire de neconfundat, într-un loc de neconfundat. Și, ca orice primărie, să avem și elemente publice precum piațetă și parc’’, a precizat Leu.

Primăria ar putea renunța la proiectul din zona Griviței

Arhitectul-șef a spus că din aceste considerente (construirea unui sediu unic pentru toată municipalitatea) se analizează și posibilitatea renunțării la proaspătul plan de edificare a unei clădiri administrative în zona pieței Griviței, care ar fi găzduit una sau mai multe direcții ale primăriei, proiect despre care am scris aici.

Sursa foto: Rafael Cucu

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza