TOP-ȘTIRIClădirea Poliției Locale Constanța, păzită cu agenți privați de pază. Explicațiile primăriei

Clădirea Poliției Locale Constanța, păzită cu agenți privați de pază. Explicațiile primăriei

Poliția Locală Constanța își desfășoară activitatea într-o clădire închiriată de municipalitate pe strada Amzacea. Nu de puține ori, trecătorii văd la intrarea în sediul Poliției Locale agenți privați care ar păzi această instituție.

„Dobrogea Live” a cerut Primăriei Constanța explicații cu privire la prezența unor agenți de securitate ce aparțin firmei Bronic.

„În sediul aflat la adresa Str.Amzacea nr.13 funcționează atât Directia Generala Politia Locală cât și Biroul Sprijinire și Îndrumare Asociații Proprietari din cadrul Direcției Logistice. Paza acestui obiectiv este asigurată în baza contractului  subsecvent nr. 3 înregistrat sub nr. 48106/10.03.2023, de un post de pază permanent”, transmite primăria.

Așadar, deși este plin de Poliție Locală în toată clădirea, un birou trebuie păzit cu agenți privați.

Citește și: Pe cine slujește sau slugărește Poliția Locală Constanța?

Mai mult, primăria susține că, atunci când Biroul Sprijinire și Îndrumare Asociații Proprietari este închis și în zilele de weekend sau cele în care nu se lucrează, agentul privat păzește clădirea în care-și desfășoară activitatea Poliția Locală.

„În intervalul orar în care nu se desfășoară activități cu publicul, în zilele lucrătoare, și în zilele libere execută serviciul prin patrulare, în perimetrul postului și supraveghează zona (inclusiv laturile exterioare ale clădirii), în scopul evitării producerii incidentelor”, se arată într-un răspuns al Primăriei Constanța.

Municipiul Constanța a încheiat contractul subsecvent nr. 3, înregistrat sub nr. 48106/10.03.2023, cu asociarea SC Bronic Security SRL și SC Bronic Guard SRL în valoare de aproape 21 de milioane de lei (fără TVA), având ca obiect „asigurarea integrității bunurilor publice și private ale municipiului Constanța.”

Citește și: Poliția Locală Constanța a capturat un gram de ’’iarbă’’!

Intrarea în sediul Poliției Locale Constanța FOTO: Dobrogea Live

Spațiul din Amzacea, închiriat pe bani mulți

În iulie 2008, Primăria Constanța, prin primarul Radu Mazăre, semna un contract de închiriere cu SC DACONEX SRL, prin care administrația locală închiria un spațiu în strada Amzacea numărul 13, în suprafață de 1.410 mp. În spațiul respectiv își desfășoară activitatea și acum Poliția Locală.

Contractul a fost semnat inițial pe o perioadă de 5 ani, iar valoarea acestuia a fost de 13,6 euro/mp/lunar fără TVA, adică 19.176 de euro lunar fără TVA. Desigur, la aceste sume se adaugă plata lunară a utilităților. După cinci ani, contractul a fost prelungit, iar valoarea chiriei a scăzut la 11,60 euro/mp lunar, ceea ce însemna 16.356 de euro lunar, fără TVA.

Citește și: Poliția Locală Constanța a ridicat ilegal mașini din zona Peninsulară timp de trei luni

Astfel, conform unui răspuns primit la solicitarea Dobrogea Live, Primăria Constanța a plătit în anul 2019 suma de 930.416 de lei chirie plus 110.763 cheltuieli cu utilitățile pentru spațiul închiriat în strada Amzacea.

Administrația Chițac promitea, în decembrie 2020, că va folosi spațiile RAEDPP pentru a muta activitatea anumitor instituții care foloseau spații închiriate, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, RAEDPP este în vizorul DNA pentru atribuirea fără drept a unor clădiri către persoane apropiate de conducere.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza