Poliția Locală Constanța a ridicat ilegal mașini din zona Peninsulară timp de trei luni

Deși Regulamentul de acces în zona Peninsulară a Constanței a fost suspendat încă din decembrie 2021, Poliția Locală Constanța a continuat să ridice mașini în baza unor indicatoare rutiere care nu mai aveau nicio valabilitate.

Conform Primăriei Constanța, calitatea de administrator al drumurilor din municipiul îl are SC Confort Urban. Ei sunt cei care au instalat o grămadă de indicatoare rutiere prin care se interzice staționarea în zona Peninsulară a Constanței, imediat ce Consiliul Local a HCLM 294/2021 privind Regulamentul de acces.

Citește și: Încă un primar al Constanței ajunge la DNA? Ce explicații are de dat Chițac anchetatorilor

„În baza Regulamentului, au fost montate indicatoare rutiere în vederea semnalizării rutiere în conformitate cu dispozițiile din Regulament”, transmite primăria într-un răspuns solicitat de „Dobrogea Live”.

Doar că, prin Sentința Civilă nr. 2253/15.12.2021, pronunțată de Tribunalul Constanța, au fost suspendate efectele HCLM 294/2021.

„Odată suspendat actul care a instituit reglementarea rutieră în baza căreia au fost montate indicatoarele rutiere în cauză, acesta nu mai produce efecte”, explică în continuare municipalitatea.

20220312 121012
Confort Urban și Poliția Locală la vânătoare de mașini în Peninsulă

Doar că, Poliția Locală Constanța nu cunoaște sau nu vrea să cunoască legea și a continuat până în martie 2022 să ridice mașini staționate pe străzi din zona Peninsulară în baza unor indicatoare care, spune primăria, nu „produceau efecte”.

Citește și: Constănțenii sesizează degeaba primăria. Oamenii lui Vergil Chițac nu răspund

Abia la începutul lunii martie 2022, Confort Urban s-a trezit la realitate și a acoperit aceste indicatoare cu o folie neagră.Ca urmare a suspendării Regulamentului, având în vedere calitatea de administrator, am ales ca formă de înlăturare a indicatoarelor ce interziceau staționarea și oprirea, acoperirea acestora, pentru a se reveni astfel la regimul dinainte de aprobarea Regulamentului”, spune primăria.

20220312 120844 1
Indicator rutier din Peninsulă, anulat cu folie

Cu toate acestea, constănțenii cărora li s-au ridicat ilegal mașinile rămân cu banii dați dacă nu se vor adresa instanțelor de judecată pentru anularea dispozițiilor de ridicare emise de polițiștii locali, polițiști care se dovedește clar că nu cunosc legea, iar singurul lor scop este să-i amendeze cu orice preț pe constănțeni.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza