Hotelierii de pe litoral vor să angajeze refugiați din Ucraina. Federația Hotelierilor colaborează cu asociația de profil din Ucraina pentru angajarea refugiaților în structurile de cazare de pe litoral

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) poartă discuții cu asociația omoloagă din Ucraina în vederea facilitării unei conexiuni între refugiații ucraineni care doresc să lucreze în horeca și structurile de cazare de pe litoralul românesc.

Călin Ile, președintele FIHR a declarat pentru “Dobrogea Live” că hotelierii de la malul mării sunt deschiși să asigure refugiaților, pe lângă salarizarea de nivel național, și cazare.

“Pe litoral putem să asigurăm joburi și cazare, iar în acest sens purtăm discuții cu asociația hotelieră din Ucraina. În Odesa, de exemplu, este cam același specific ca în județul Constanța din punct de vedere al sezonalității ridicate și mulți refugiați provin din acest domeniu de activitate”, a spus reprezentantul industriei hoteliere din România.

Acesta a precizat că membrii federației vor întocmi o listă cu posturile disponibile pe litoral, care va fi urcată pe o platformă on-line a asociației de profil din Ucraina, unde se va face întâlnirea între cerere și ofertă.

“Necesarul nostru este de zeci de mii de oameni, dar dacă am reuși să acoperim o mie de locuri de muncă cu refugiați din Ucraina, ar fi un succes”, a sublianiat Călin Ile.

În județul Constanța sunt staționați aproximativ 4.000 de refugiați ucraineni, majoritatea proveniți din zona Odesa.

Sursa foto: Statiunea Mamaia Nord – Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza