2.4 C
Constanța
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăJustițieÎncă un primar al Constanței ajunge la DNA? Ce explicații are de...

Încă un primar al Constanței ajunge la DNA? Ce explicații are de dat Chițac anchetatorilor

Primarul Vergil Chițac trebuie să explice procurorilor DNA Constanța plățile făcute de primărie către fosta POMACOST, firma înființată de Popa, Mazăre, Constantinescu și Strutinski. Deși contractul cu societatea comercială a fost reziliat, primăria a continuat să facă plăți fără a recurge la o nouă achiziție publică a serviciului de întreținere a spațiilor verzi.

„Dobrogea Live” v-a prezentat pe larg relațiile administrației Chițac cu SC Garden Shop Service (fosta POMACOST), operatorul de servicii spații verzi. Dacă în februarie 2021 Primăria Constanța anunța că s-a reziliat contractul între cele două părți, la finalul lunii noiembrie 2021 administrația locală făcea plăți către societatea respectivă.

Citește aici cum Primăria Constanța a reluat ilegal colaborarea cu fosta Pomacost

Deși momentul rezilierii contractului a fost anunțat în mai multe rânduri atât de Primărie, cât și de Vergil Chițac, la câteva luni după, reprezentanții municipalității nu mai recunoșteau nulitatea actului.

Sub presiunea că orașul era năpădit de buruieni, administrația locală a emis un ordin de lucru începând cu luna iunie 2021, trecând, însă, peste faptul că contractul cu Garden Shop Services nu mai era valabil de patru luni și jumătate, ca urmare a rezilierii acestuia.

Acum toate aceste plăți, care sunt de ordinul sutelor de mii de lei, sunt verificate de procurorii DNA, iar persoane din conducerea Primăriei Constanța, inclusiv Vergil Chitac, vor trebui să dea explicații.

Citește cum Primăria Constanța insistă în ilegalitate și face plăți către fosta Pomacost fără un contract valabil

2 COMENTARII

  1. Inca unu? Ce e asa greu de crezut ..TOTI SUNT ASA ..ASA PENALI. Fura de nu le mai ajunge. Isi permit D.N.A. D.G.A sunt partasi cu domnii primari. La final tot poporul prost munceste pt traiul lor luxos.N au ce sa mai fure si baga taxe si impozite.TREZITI VA POPOR PROST.

  2. Sa dea explicatii pentru oamenii arsi la spitalul de boli infectioase. De ce nu a dat banii pentru reabilitare? Piedone a luat 4 ani pentru un club privat. Spitalul era in grija Primariei!

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments