0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăActualitateStelian Ion: „Teodosie, arhiepiscopul urii, persistă în susținerea regimului criminal de la...

Stelian Ion: „Teodosie, arhiepiscopul urii, persistă în susținerea regimului criminal de la Kremlin”

Deputatul Stelian Ion (USR) susține că s-a decis să nu mai participe la nicio slujbă oficiată de un ierarh putinist și care nu vede crimele din Ucraina și suferința poporului ucrainean.

Teodosie al Tomisului, arhiepiscopul urii, persistă în atitudinea de susținere a regimului criminal de la Kremlin. Doar pentru simplul fapt că a construit biserici, iar acum nu și-a retras ctitorirea sau nu le-a „mitraliat”, cetățeanul Teodosie Petrescu, efemer Arhiepiscop al Tomisului, afirmă că Vladimir Putin nu este un răufăcător și nu ar trebui judecat pentru războiul din Ucraina”, scrie deputatul Stelian Ion.

El arată că este inadmisibil și jignitor pentru toți creștinii ortodocși din România ca un om precum Teodosie, „fan al lui Vladimir Putin, să fie înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române. O astfel de atitudinea în mijlocul Săptămânii Mari este lipsită de absolut orice urmă de decență și trebuie urgent sancționată în mod formal de BOR.”

„Oare cum își va permite Teodosie să cheme credincioșii să ia lumină în noaptea de Înviere, știind că în Ucraina milioane de creștini ortodocși suferă și se ascund de obuzele Rusiei, în timp ce el îl slăvește pe Putin?

În acest moment, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Consistoriul Arhieresc trebuie să îl sancționeze cu caterisire pe Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului pentru a transmite un mesaj clar de distanțare față de acest comportament nedemn și dezonorant”. adaugă Stelian Ion.

Vă reamintim că miercuri, 20 aprilie, ÎPS Teodosie a susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că Vladimir Putin nu și-a „mitralat ctitoriile”, iar despre crimele sale, Teodosie a zis că nu le poate judeca. Înainte de începerea războiului, același episcop susținea că Putin este „un mare ctitor” și nu este „atât de negru cum îl prezintă unii”.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments