JustițiePrimăria Constanța insistă în ilegalitate și face plăți către fosta Pomacost fără...

Primăria Constanța insistă în ilegalitate și face plăți către fosta Pomacost fără un contract valabil

Primăria Constanța plătește facturi către operatorul de servicii spații verzi Garden Shop Services (fost POMACOST), deși contractul între cele două părți a fost reziliat în luna februarie, după ce compania a decis să încheie colaborarea cu municipalitatea.

La scurt timp după anularea contractului, firma și-a schimbat atât acționariatul, cât și administratorul, și a solicit Primăriei reluarea colaborării începând cu luna iulie.

Sub presiunea faptului că orașul era năpădit de buruieni, administrația locală a emis un ordin de lucru începând cu luna iulie, trecând, însă, peste faptul că contractul cu Garden Shop Services nu mai era valabil de patru luni și jumătate, ca urmare a rezilierii acestuia.

Cu toate acestea, firma, cu noul acționariat, și-a reluat activitatea ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, după cum publicația noastră a relatat pe larg aici.

Primăria minte și spune că nu a plătit operatorul

Ilegalitatea a fost pecetluită în momentul în care Primăria a achitat primele facturi, în luna septembrie, așa cu apare în raportul de plăți postat pe site-ul municipalității, unde vedem că Garden Shop a încasat peste 67.600 lei.

Colaj extras din pag. 15 a plăților efectuate de Primăria Constanța în luna septembrie 2021

Mai grav este că reprezentanții Primăriei încearcă să ascundă plățile efectuate către fosta Pomacost.

Deși plata a fost înregistrată, într-un răspuns transmis „Dobroge Live” în urmă cu două săptămâni, administrația locală susține că „Primăria municipiului Constanța nu a efectuat plăți către Garden Shop Services din luna iunie și până în prezent (27 oct. n.r.) pentru servicii de gestionare a spațiilor verzi”.

Răspunsul Primăriei Constanța transmis pe data de 27 octombrie 2021

Tertipuri puerile

Deși momentul rezilierii contractului a fost anunțat în mai multe rânduri atât de Primărie, cât și de Vergil Chițac, acum reprezentanții municipalității nu mai recunosc nulitatea actului.

În încercarea de a ieși cumva din situația creată tot de ea, municipalitatea a încercat să „albească” reluarea ilegală a colaborării și a semnat cu operatorul un act notarial, care, însă, nu are nicio valoare juridică în cazul de față.

Reprezentanții Primăriei spun că „colaborarea a fost reluată în aceleași condiții contractuale, în baza unei tranzacții extrajudiciare între părți.

Însă, conform surselor juridice consultate de publicația noastră, o tranzacție extrajudiciară nu poate fi încheiată decât pentru evitarea unui conflict juridic, dar nu este cazul nostru întrucât contractul între cele două părți a fost încheiat în luna februarie conform clauzelor din înțelegere, cum se poate citi aici.

Mai mult decât atât, sursele juridice au subliniat că o tranzacție extrajudiciară nu poate ține locul unui contract de prestări servicii atâta timp cât acestea sunt plătite din bani publici, iar Primăria trebuia să organizeze licitație.

Deși mai multe surse juridice ne-au confirmat că nu este valabilă, în urmă cu două săptămâni am solicitat administrației locale o copie a tranzacției extrajudiciare pe care Primăria susține că a încheiat-o cu operatorul, însă reprezentanții biroului de comunicare au extins răspunsul la 30 de zile, întrucât „termenul de 10 zile conform Legii 544/2001, nu a fost suficient pentru identificarea informațiilor solicitate”, asta în condițiile în care nu este nevoie decât de fotocopierea unui document.

„Dobroge Live” a scris pe larg despre cum Primăria Constanța a reluat ilegal colaborarea cu fosta Pomacost, material pe care îl poți citi aici.

Sursa foto: Garden Shop Services

Citește și: Casa de avocatură a Primăriei Constanța neagă că ar fi îndemnat municipalitatea să reia colaborarea cu Garden Shop Services

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. POMACOST TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ CORECT ȘI PUNCTUAL ÎN FAȚA LEGII, PENTRU FIECARE „TOALETARE” LA TĂIEREA DE LA 60% LA 100% DIN COROANA UNUI NUMĂR FOARTE MARE DE ARBORI, CA ȘI DECOJIREA PARȚIALĂ A ALTORA, ÎNCĂLCÂND ANI LA RÂND, ODATĂ CU PARTENERIATUL CU RADU MAZĂRE, LEGEA CARE STABILEȘTE CA LIMITA MAXIMĂ DE REDUCERE/TOALETARE A COROANEI ORICĂRUI ARBORE SĂ NU DEPĂȘASCĂ 60%, DEOARECE SE DETERMINĂ USCAREA ARBORELUI!
    ORI, PE PARCURSUL A APROALE DOUĂ DECENII, AM VĂZUT UN ADEVĂRAT MASACRU, UN ADEVĂRAT GENOCID VERDE, CU ÎNCĂLCAREA TOTALĂ A LEGII, DECLARAȚIILE ETERNE PRIVITOARE LA DESTINAȚIA FINALĂ A ARBORILOR TĂIAȚI FIIND „LEMNE PENTRU PENSIONARI”!
    FĂCĂTORII DE OPINIE CARE HABAR NU AU DE ADEVARATUL JURNALISM, LUCRÂND NUMAI PE BAZĂ DE TELECOMANDĂ ȘI FIȚUICI SCRISE DE PATRONAT ȘI DIRECTORII/REDACTORII ȘEFI, TAC LEJER, NEMAICOMPLICÂNDU-SE A EFECTUA UN STUDIU CARE LESNE VA RELEVA CORELAREA DINTRE ACESTE „TĂIERI GRI”, UNELE CHIAR CU ÎNCĂLCAREA LEGII ȘI POLUAREA DECLANȘATĂ, CE A DUS LA CREȘTEREA URIAȘĂ A NUMĂRULUI DE CAZURI DE CANCER ȘI ALTE AFECȚIUNI CARDIO-RESPIRATORII, LA BOLI GRAVE CARDIOVASCULARE, ASTM, EMFIZEM PULMONAR, ALERGII, ETC. CU O TOT MAI RIDICATĂ RATĂ DE MORTALITATE!
    IATĂ PARTENERIAT PRIMĂRIA CONSTANȚA-POMACOST!

Comentariile sunt închise.

Doneaza