Primării DobrogeneCasa de avocatură a Primăriei Constanța neagă că ar fi îndemnat municipalitatea...

Casa de avocatură a Primăriei Constanța neagă că ar fi îndemnat municipalitatea să reia colaborarea cu Garden Shop Services

Operatorul de servicii spații verzi Garden Shop Services (fost POMACOST) a reziliat la jumătatea lunii februarie contractul pe care îl avea cu Primăria Constanța încă din anul 2001, iar constănțenii au resimțit din plin lipsa gestionării vegetației din oraș.

La scurt timp după anularea contractului, firma își schimbă atât acționariatul, cât și administratorul, care vine în luna iunie și solicită Primăriei reluarea colaborării începând cu luna iulie.

Imediat, administrația locală a emis un ordin de lucru începând cu perioada solicitată de firmă, trecând, însă, peste faptul că contractul cu Garden Shop Services nu mai era valabil de patru luni și jumătate, în urma rezilierii acestuia.

În acest caz, Primăria Constanța trebuia, conform legii, să organizeze licitație la care este liber să participe orice operator de profil, iar după selecție să încheie un contract.

Or, de aproape două luni, firma menționată prestează servicii fără ca municipalitatea să aibă o bază legală prin care să plătească operatorul.

Cu toate acestea, reprezentanții Primăriei susțin, cu explicații neverosimile, că reluarea parteneriatului cu fosta Pomacost este legală.

HC: Decizia a fost a consultanților juridici

Responsabilul din Primărie care se ocupă de gestionarea spațiilor verzi, Horia Constantinescu, a declarat pentru „Dobrogea Live”, în urmă cu o săptămână, că decizia de a relua colaborarea cu Garden Shop Services a venit în urma consultărilor avute cu firma de avocatură a Primăriei și departamentului Juridic din cadrul instituției.

Casa de avocatură neagă implicarea în decizie

Am luat legătura cu unul dintre reprezentanții casei de avocatură care consiliază municipalitatea sub contract, care a negat că ar fi îndemnat Primăria să reia colaborarea cu Garden Shop Services, așa cum a declarat Horia Constantinescu.

Acum, de curând, au fost doar niște discuții telefonice, fără un punct de vedere scris din partea noastră. Erau incomplete documentele și nu s-a concretizat discuția într-un răspuns scris. Conform contractului cu Primăria, noi trebuie să primim o notă de comandă și la aceasta răspundem în scris pe baza unor documente. Nu am exprimat o opinie în sensul reluării contractului”, a declarat pentru „Dobrogea Live” Florin Irimia, unul dintre cei doi asociați ai „Societății civile profesională de avocați Ceparu și Irimia”.

Primăria se contrazice

În ciuda celor prezentate mai sus, atât Horia Constantinescu, cât și alți reprezentanți ai Primăriei susțin că reluarea colaborării cu operatorul de gestionare a spațiilor verzi este legală.

Însă este de remarcat cu câtă ușurință se contrazice directorul din Primărie.

El a declarat săptămâna trecută că municipalitatea pregătește un caiet de sarcini pentru organizarea unei licitațiii privind atribuirea de contracte pentru gestionarea spațiilor verzi.

Numele caietului de sarcini, înregistrat de Primărie în luna iunie, este „Caiet de sarcini, achiziția privind întreținerea spațiilor verzi pentru suprafețele ce au făcut obiectul contractului de prestație 74656/05.06.2001, cauzată de rezilierea unilaterală a acestuia de către Garden Shop Services SA”.

Prin acest act, dar și altele, municipalitatea admite că contractul a fost reziliat.

Aceasta este una dintre multele dovezi care atestă că reprezentanții administrației locale au reluat ilegal colaborarea cu operatorul.

Detaliile despre cum Primăria Constanța a reluat ilegal colaborarea cu fosta Pomacost poți citi aici.

Sursa foto: Garden Shop Services

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza