Primării DobrogenePrimăria Ovidiu, lipsită de transparență. Sponsorii care au plătit Zilele Orașului, ascunși...

Primăria Ovidiu, lipsită de transparență. Sponsorii care au plătit Zilele Orașului, ascunși de ochii lumii

Zilele Orașului Ovidiu s-au ținut anul acesta pe 31 iulie și 1 august pe faleza lacului din localitate. Cheltuielile legate de aceste evenimente au fost acoperite de diferiți binefăcători pe care primăria îi ascunde de ochii lumii.

Nu mai puțin de 28 de contracte de sponsorizare a încheiat Primăria Ovidiu cu persoane fizice sau juridice adunând astfel peste 193.000 de lei pentru a organiza Zilele Orașului Ovidiu 2021.

Lista contractelor de sponsorizare și sumele primite de primărie

Publicația „Dobrogea Live” a solicitat (în baza Legii 544/2011 privind liberul acces la informațiile publice) primăriei să facă publice sumele și numele sponsorilor deoarece este vorba despre o instituție publică ce primește diferite sume de bani, bani ce pot ascunde în spatele lor și alte intenții sau interese decât simple sponsorizări.

Citește și: Firma inculpatului Ciorbă, soțul avocatei Laura Vicol, face sponsorizări pentru administrația Chițac | Dobrogea Live

Inițial, un apropiat al primarului ne-a comunicat că vom primi această listă dar că unele persoane care au sponsorizat primăria „nu doresc să fie cunoscute”. Apoi, la câteva zile de la solicitare, Primăria Ovidiu ne-a transmis lista celor 28 de contracte fără numele sponsorilor.

„NU vă putem furniza numele societăților sau persoanelor fizice deoarece aceste informații se încadrează la regimul datelor cu caracter personal conform Regulamentului GDPR nr. 679/2016”, scrie primăria condusă de George Scupra. Doar că primăria nu face referire la niciun articol anume din acest Regulament, cel mai probabil folosindu-l fără să-l citească pentru a ascunde anumite persoane care au oferit bani instituției publice. ce vor primi înapoi, vom vedea…

Citește și: Preotul traficant de droguri din Arhiepiscopia Tomisului, reabilitat

Dacă oamenii primăriei Ovidiu ar fi citit Regulamentul GDPR invocat de ei, ar fi aflat că la articolul 86 din el se spune: „Prelucrarea şi accesul public la documente oficiale – Datele cu caracter personal din documentele oficiale deţinute de o autoritate publică sau de un organism public sau privat pentru îndeplinirea unei sarcini care serveşte interesului public pot fi divulgate de autoritatea sau organismul respectiv în conformitate cu dreptul Uniunii sau cu dreptul intern sub incidenţa căruia intră autoritatea sau organismul, pentru a stabili un echilibru între accesul public la documente oficiale şi dreptul la protecţia datelor cu caracter personal în temeiul prezentului regulament.”

De altfel, în baza acestui articol există mai multe sentințe definitive date de unele instanțe de judecată din România prin care instituțiile publice sunt obligate să ofere informații, inclusiv numele unor persoane fizice sau juridice cu care au raporturi juridice.

sursa foto deschidere: FB/Primăria Ovidiu

Citește și: Anchetă la Teatrul de Operă și Balet din Constanța. A venit Corpul de Control al ministrului

Urmărește-ne pe:

Doneaza