5.4 C
Constanța
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitatePreotul traficant de droguri din Arhiepiscopia Tomisului, reabilitat

Preotul traficant de droguri din Arhiepiscopia Tomisului, reabilitat

Preotul care furniza droguri elevilor din Vaslui a fost reabilitat. A scris chiar și două cărți în pușcărie sub coordonarea ÎPS Teodosie, ceea ce a dus la liberarea lui înainte de ispășirea totală a pedepsei.

Preotul Gabriel Bucică, slujitor la Catedrala din Constanța, a fost arestat în februarie 2013 și apoi condamnat de judecătorii din Vaslui la 4 ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional organizat şi trafic cu etnobotanice. În anul 2016 a fost eliberat înainte de termen din închisoare deoarece a publicat două cărți sub binecuvântarea și coordonarea lui Teodosie.

Citește și: ÎPS Teodosie, bugetar de lux. Câștigă într-o lună cât alții…

În august 2021, judecătorii Judecătoriei Constanța au admis solicitarea lui Bucică gabriel și au dispus „reabilitarea judecătorească a acestuia cu privire la condamnarea suferită prin sentinţa penală nr. 554/09.05.2013 a Judecătoriei Vaslui, rămasă definitivă prin decizia penală 729/20.06.2013 a Curții de Apel Iași.”

Preotul traficant de droguri

Născut în Vaslui, Gabriel Bucică a fost făcut preot de Teodosie la malul mării și a slujit chiar la Catedrala Arhiepiscopală. A fost săltat de polițiștii de la SCCO Vaslui în anul 2013, de la locuința acestuia din localitatea Cumpăna (județul Constanța). Pe atunci, Bucică avea trei îndeletniciri: era preot, șofer de taxi și traficant de droguri.

Citește și: Școala Doctorală de Teologie din Constanța, cuib de colaboratori ai Securității. Severus și Dinică sunt coordonați de Mache

Potrivit anchetatorilor, preotul Gabriel Bucică făcea parte din unul dintre cele mai puternice grupuri de traficanţi de etnobotanice din Vaslui al cărui lider era un interlop din Vaslui, Marius Buga. Ei vindeau etnobotanice în şcolile din Vaslui. Cel mai tânăr consumator de etnobotanice identificat în acest caz de anchetatori avea doar 10 ani!

Preotul Bucică livra traficanţilor din Vaslui etnobotanicele ascunse în cărţi. Iniţial a susţinut că nu ştia ce conţin coletele pe care le transporta de la Constanța la Vaslui, însă ulterior şi-a recunoscut faptele.

În pușcărie, timp de doi ani a scris două cărți coordonate de Teodosie și astfel a obținut liberarea condiționată.

sursa foto: FB/Gabriel Bucică

 

Cele mai populare

Recent Comments