0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateÎPS Teodosie, bugetar de lux. Câștigă într-o lună cât alții într-un...

ÎPS Teodosie, bugetar de lux. Câștigă într-o lună cât alții într-un an

Pe site-ul Universității „Ovidius” din Constanța a fost publicată declarația de averea a Arhiepiscopului Teodosie. El conduce Școala Doctorală de Teologie, de aceea este obligat să depună un astfel de document.

În declarația de avere, depusă pentru anul fiscal 2020, Teodosie menționează că are în proprietate un teren intravilan de 900 de mp în orașul Techirghiol. L-ar fi primit ca donație, notează episcopul.

Citește și: VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

Față de declarația de anul trecut, ierarhul nu mai amintește nimic de cele 2,6 hectare de pășune pe care le deținea la Vatra Dornei. Ele nu apar nici la capitolul de bunuri înstrăinate.

Conturile lui Teodosie s-au subțiat

Dacă anul trecut ierarhul nota că are în bănci depozite de 78.485 de lei și 39.435 de euro, în declarația de anul acestă, Teodosie notează că în bănci i-au rămas doar 1,41 lei și 0,79 euro.

La capitolul „datorii”, ierarhul de la malul mării s-a împrumutat de la două bănci comerciale cu aproape 66.000 de lei.

Citește și: ÎPS Teodosie NU va fi mitropolit. Patriarhia Română: Este o ambiție personală, nu o necesitate misionară

Bugetar de lux

Teodosie este în continuare un bugetar de lux, plătit regește atât pentru funcția de arhiepiscop, cât și pentru funcția de director al Școlii Doctorale de Teologie din Constanța.

Astfel, ca arhiepiscop primește anual suma de 176.304 de lei, iar ca director de Școală Doctorală primește anual suma de 158.129 de lei. În total, Teodosie încasează anual suma de 334.433 de lei, adică 27.869 de lei lunar.

Citește și: Școala Doctorală de Teologie din Constanța, cuib de colaboratori ai Securității. Severus și Dinică sunt coordonați de Mache

Cele mai populare

Recent Comments