Pe cine slujește sau slugărește Poliția Locală Constanța?

O familie din Medgidia nu va uita niciodată interacțiunea cu minunata Poliție Locală Constanța. Deși oamenii prezintă dizabilități, cu documente în acest sens, n-au beneficiat de bunul simț sau creierul necesar pe care presupunem că l-ar avea un polițist local aflat în slujba cetățeanului.

Faimoșii polițiști locali din Constanța, plătiți bine și dotați cu echipamente performante, se transformă pe zi ce trece în dușmanul numărul 1 al locuitorilor orașului – cei care le plătesc salariile consistente pe care le încasează lunar.

În seara zilei de marți, 3 ianuarie, mașina unei persoane cu dizabilități a fost ridicată la ordinul Poliției Locale Constanța din parcarea unui hipermarket. Mașina se afla pe un loc rezervat persoanelor cu handicap. Polițiștii locali au explicat că mașina fusese ridicată deoarece nu a avut afișat pe bord ecusonul care să dovedească faptul că autoturismul aparține unei persoane cu dizabilități.

În schimb, proprietarul mașinii le-a spus polițiștilor că autoturismul avea lipit un autocolant cu semnul persoanelor cu dizabilități atât pe parbrizul din față, cât și pe luneta din spate. Mai mult, documentele mașinii (talonul și Cartea de Identitate) menționează faptul că mașina a fost modificată pentru persoane cu dizabilități, soția șoferului fiind imobilizată în cărucior cu rotile.

În acest moment, singurele întrebări sunt: de ce polițiștii locali nu au avut bunul simț/umanitatea de a verifica o mașină care avea lipit semnul persoanelor cu dizabilități? Pe cine slujește sau slugărește, de fapt, Poliția Locală Constanța? Chiar este pusă doar pe dat amenzi sau ridicat mașini pentru a aduce bani la bugetul pe care Chițac & Ovanesian îl risipesc după bunul plac? Acestea sunt câteva întrebări la care directorul Poliției Locale Constanța, Ionuț Dumitru, ar trebui să răspundă. Desigur, nu o va face, în dulcele stil clasic al aroganței și indiferenței față de cetățean cu care administrația Chițac ne-a obișnuit.

Citește și: Poliția Locală Constanța a ridicat ilegal mașini din zona Peninsulară timp de trei luni

Ideea de polițist, fie el local sau național, presupune imaginea unui om al legii aflat în slujba cetățeanului, persoană care are la îndemână anumite mijloace de a face o cercetare sumară, inclusiv de a afla dacă o mașină aparține sau nu unei persoane cu dizabilități. În plus, polițistul local este dotat, de la Dumnezeu, cu ochi, organ pe care-l poate folosi pentru a observa dacă o mașină este modificată pentru a fi de folos unor persoane cu dizabilități.

În final, trebuie să amintim reacția Primăriei Constanța cu privire la acest incident. Litera legii, nu spiritul ei, contează pentru Vergil Chițac, primarul care ne-a demonstrat (încă o dată) la început de an 2023 că este lipsit de orice empatie cu omul de rând.

Citește și: Un polițist condamnat penal a ajuns șef cu jumătate de normă peste Poliția Locală Murfatlar

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare curva sa raie din administratie acolo este. Fufele de acolo au mai multa putere decat sefii… dar na cica e politie, cand e de fapt organ de represiune la comanda unor smecheri, unii construiesc pe spatii verzi iar altii sunt amendati pentru patrunjel sau ghiocei in piata. Hai sa fim seriosi, a intrat cineva pe merit acolo? Cand a fost ultimul concurs?

Comments are closed.

Doneaza