Marea NeagrăPrimăria Constanța inițiază elaborarea unui PUZ care ar putea duce la urbanizarea...

Primăria Constanța inițiază elaborarea unui PUZ care ar putea duce la urbanizarea taluzului

Primăria Constanța a lansat licitație publică pentru elaborarea unui PUZ care vizează stabilirea viitorului urbanistic al jumătății de Nord a taluzul orașului, din dreptul Spitalului Militar până în zona Pescărie.

Potrivit anunțului, Primăria solicită proiectantului să analizeze zona de 171 ha din “punct de vedere al modului de utilizare a terenurilor, al infrastructurii rutiere și pietonale și valorilor de trafic auto, al conexiunilor la rețeaua stradală existentă, al infrastructurii tehnico-edilitare etc”.

Cu alte cuvinte, PUZ-ul care poartă numele “consolidare și regenerare urbană taluzuri, reglementare plaje aferente zona Constanța Nord” va stabili dacă pe taluz va fi fezabilă edificarea de construcții și artere rutiere.

Citește și: Studiu privind taluzul Constanței: 96% dintre respondenți doresc faleză verde

Demersul Primăriei este extrem de sensibil, întrucât este cunoscut faptul că aproape tot taluzul este vândut, iar dacă PUZ-ul comandat va menționa modificări urbanistice altele decât spații verzi, acesta va reprezenta sfârșitul falezei așa cum o știm.

Proiectanții care vor să liciteze pentru PUZ-ul pus la bătaie pentru 800.000 lei pot licita până pe data de 26 ianuarie, însă cel mai probabil contractul va fi atribuit firmei Agorapolis.

În primăvara anului trecut, primarul Vergil Chițac a încercat să valideze prin Hotărâre de Consiliu Local ridicarea mai multor proiecte imobiliare pe taluz, însă propunerea nu a fost votată datorită presiunii publice, subiect pe care îl poți citi mai jos.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza