TOP-ȘTIRIUn polițist condamnat penal a ajuns șef cu jumătate de normă peste...

Un polițist condamnat penal a ajuns șef cu jumătate de normă peste Poliția Locală Murfatlar

Poliția Locală Murfatlar are, de câteva săptămâni, un nou șef. Cu jumătate de normă, Eduard George Nițuleac a reușit să ia examenul din a doua încercare, un examen la care a participat de unul singur. Nițuleac este fostul șef de post de la Valu lui Traian, condamnat penal definitiv în 2014.

Primăria orașului Murfatlar a organizat în luna septembrie 2021 și în luna martie 2022 un concurs pentru ocuparea funcţiei publice de șef serviciu, Serviciul public de Poliție Locală din cadru aparatului de lucru al primarului. Postul fusese vacantat după ce fostul șef a fost demis deoarece a primit calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea anuală.

La concursul din luna martie s-a înscris doar Eduard Nițuleac, cel care participase și în septembrie 2021 la același concurs și fusese respins pe motiv că nu avea suficientă vechime. Nițuleac a candidat de unul singur. Din a doua încercare a reușit chiar să ia și exemenul și să devină noul șef al Poliției Locale Murfatlar.

Mai mult, în spațiul public au apărut informații referitoare la faptul că primarul Gheorghe Cojocaru ar fi redus numărul de ore de lucru pentru funcția de șef al poliției locale la 4 ore/zi, adică o jumătate de normă, pentru ca Nițuleac (cu drept de muncă limitat) să poată candida.

Primăria Murfatlar arată, însă, că reducerea normei s-a făcut „în urma unei analize diagnostic elaborată la nivelul Primăriei, din care a reieșit că costurile cu funcționarea acestui serviciu sunt foarte mari”. Trebuie menționat aici faptul că în anii trecuți, funcția de șef al Poliției Locale Murfatlar era cu normă întreagă.

Conform CV-ului lui Nițuleac, acesta a fost încadrat în octombrie 2021 (după ce a fost respins la concursul organizat pentru funcția de șef al Poliției Locale) ca inspector de specialitate la Centrul de Informare Turistică Murfatlar unde avea ca atribuții promovarea potențialului turistic al orașului.

Înainte de a se angaja în cadrul Primăriei Murfatlar, Eduard Nițuleac a muncit timp de patru ani (2017-2021) ca inspector protecție civilă și șef SVSU UAT Valu lui Traian, în perioada 2015-2016 a fost îndrumător al activității de pază în incinta Petromidia și la Balta Corbu pentru SC RIG SA, iar 20 de ani (1994-2014) a fost subofițer în cadrul IPJ Constanța, ajungând la un moment dat să ocupe funcția de șef Post Poliție la Valu lui Traian.

Polițistul Nițuleac, condamnat penal

În anul 2014, Eduard Nițuleac a fost condamnat penal definitiv la un an de închisoare cu suspendare. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au menținut decizia Curții de Apel Constanța de a-l condamna pe fostul șef de post de la Valu lui Traian pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. Concret, fostul polițist, în calitatea lui de șef de post, a dus acasă plângeri penale, sesizări, mărturii și alte documente (inclusiv documente clasificate ca secrete de serviciu) fără a le da cursul normal în vederea investigării lor. După percheziții, procurorii au stabilit că au găsit la domiciliul lui Nițuleac documente din care s-au format nu mai puțin de 87 de dosare penale.

„Curtea apreciază că inculpatul este nedemn de a exercita anumite drepturi publice în raport de natura infracțiunii comise – infracțiune contra înfăptuirii justiției, ce pune sub semnul incertitudinii activitatea unor instituții a statului, datele obiective rezultate din ancheta penală punând în evidență faptul că acesta nu are calitățile necesare pentru a putea reprezenta interesele generale ale cetățenilor în cadrul autorităților publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Exercițiul unor asemenea prerogative presupune o moralitate nepătată, responsabilitatea față de propriile fapte și conformare la normele statului de drept, corelativ cu încrederea publicului în reprezentanții autorităților, caracteristici pe care inculpatul nu le deține la momentul actual, având în vedere infracțiunea comisă”, au scris judecătorii în motivarea sentinței.

Acum, același Nițuleac revine ca șef, cu jumătate de normă, într-un domeniu în care va lucra cu documente, cu sesizări și alte înscrisuri.

Citește și:

https://dobrogealive.ro/reactia-primarului-chisinaului-dupa-ce-constanta-a-anulat-infratirea-de-paste-ouale-se-vopsesc-daca-ele-exista-dle-amiral/
https://dobrogealive.ro/romani-implicati-in-asasinate-la-comanda-plata-serviciilor-se-facea-cu-moneda-electronica/

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Daca primarii sunt corupti, angajeaza corupti din M.A.I. Daca coruptia e la nivel inalt..se permite. Penal tot sistemul.

Comentariile sunt închise.