Primării DobrogenePrimăria Constanța vrea să exproprieze părculețul din fața ITM de pe Mircea...

Primăria Constanța vrea să exproprieze părculețul din fața ITM de pe Mircea cel Bătrân

Primăria Constanța are în vedere exproprierea spațiului verde amplasat în fața Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța de pe bd. Mircea cel Bătrân, teren împărțit în prezent între trei proprietari privați.

Potrivit reprezentanților administrației locale, Direcția Patrimoniu așteaptă finalizarea analizei statutului juridic al terenului de aproximativ 1.300 mp, care, din informațiile „Dobrogea Live”, aparține firmelor Sterani Lounge, Bravo Top și persoanei fizice Grecu Gheorghe.

Propunerea de expropriere a terenului a venit din partea USR Constanța, care a identificat pericolul dispariției spațiului verde din zonă cu ocazia studierii unui PUZ care vizează extinderea Spitalului ISIS, proiect imobiliar care ridică, de asemenea, semne de întrebare în legătură cu suprafețele cu vegetație din proximitate.

Teren vizat de expropriere

Primăria a anunțat în mai multe rânduri că analizează statutul juridic al puținelor spații verzi rămase în Constanța, în vederea prevenirii dispariției lor sub proiecte imobiliare.

De altfel, consilierii locali au votat luna trecută în favoarea exproprierii mai multor terenuri de pe bulevardul Tomis, în zona Spitalului Județean, înstrăinate în trecut tot de municipalitate.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza