De Sfânta Parascheva, la o biserică din Valu lui Traian a „predicat” primarul Florin Mitroi (PNL)

Hramul bisericii Cuvioasa Parascheva din localitatea Valu lui Traian a fost un moment numai bun pentru primarul Florin Mitroi (PNL) de a vorbi, din fața altarului, oamenilor adunați mai mult să se roage decât să asculte „cuvinte de învățătură” din gura unui politician.

Chiar primarul a scris pe pagina sa de socializare despre ce gânduri le-a transmis locuitorilor cu prilejul acestei sărbători, bineînțeles, reiterându-și nemulțumirile față de cei care îndrăznesc să-l critice.

„Astăzi, am avut privilegiul de a merge la biserica din centru cu hramul Sfintei Parascheva și de a mă simți din nou impresionat, așa cum mă simt de fiecare dată când particip la slujbele oficiate mai ales în Valu. În această zi specială, nu pot să nu reflect asupra comunității noastre și a modului în care putem fi mai uniți și mai puternici”, spune Florin Mitroi.

Primarul trece imediat în revistă faptul că au existat și „subiecte sensibile care au stârnit nemulțumiri, dar îi asigură pe oameni că toate se vor rezolva „transparent și corect”. Dealtfel, Mitroi insistă că „transparența este un pilon esențial al administrării noastre, iar voi, ca locuitori Vălureni, știți că luăm în serios responsabilitățile noastre”.

Primarul din Valu lui Traian creionează chiar un mic model despre cum vrea el să fie criticat de „o mică parte” a comunității.

Citește și: O inițiativă a deputatei Rizea (USR PLUS) l-a ofticat pe Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian

„Înțeleg că există o mică parte a comunității noastre care poate fi nemulțumită. Cu toate acestea, vreau să vă încurajez să ne adresăm nemulțumirile într-un mod pozitiv și constructiv. A arunca nemulțumiri pe platformele de socializare nu face decât să creeze mai multă discordie și să divizeze comunitatea noastră”.

Acest apel vine pe fondul vremurilor grele prin care trecem, vremuri în care „războaiele și conflictele par să devină o normalitate”, Mitroi le cere oamenilor să facă cinste comunității Vălurene cu pace și înțelegere.

Primarul își încheie discursul folosind un limbaj bisericesc, la fel cum folosește biserica pe post de platformă … electorală: „Cu dragoste creștinească și încredere în viitor!”.

O credincioașă i-a multumit primarului pentru cuvântul de învățătură:

Bravo ție, Primar Florin. V-am ascultat azi (14 octombrie, n.red.)la biserica din centru. Ați spus lucrurilor pe nume, dar nu toți le intelege. Unii rîd, alti vorbesc, alti fac rău, dar ei nu știu câtă muncă este în spatele dumn. Ca primar al acestei comune de 20 de ani, eu vă doresc multă sănătate, fericire, bucurii și împlinirii. Cu respect”, a scris aceasta.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza