O inițiativă a deputatei Rizea (USR PLUS) l-a ofticat pe Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian

Se pare că în comuna Valu lui Traian nimic nu mișcă fără binecuvântarea primarului Florin Mitroi (PNL). Orice proiect trebuie să-i aparțină, iar alte inițiative îl calcă pe bătătură.

Povestea începe de la postarea deputatei Cristina Rizea (USR PLUS) în care aceasta anunța că locuitorii cartierului Crețoiu din Valu lui Traian „au toate șansele ca până la finalul lunii iunie să poată traversa, în sfârșit, DN 3 în condiții de siguranță.”

Cristina Rizea explica faptul că a avut joi, 25 martie, o întâlnire cu Marian Ichim, directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Constanța pe tema nevoii îmbunătățirii mobilității rutiere și a siguranței circulației cetățenilor din Valu lui Traian.

„Am promisiunea domnul Director al D.R.P.D. Constanța că va stabili, chiar astăzi, o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Valu lui Traian pentru demararea de urgență a procedurilor de găsire a celei mai bune soluții de asigurare a siguranței locuitorilor din cartierul Crețoiu nevoiți zilnic să traverseze DN3 pentru acces la stația de microbuz spre Constanța.”

Deputata spune că a discutat cu directorul Ichim posibilitatea realizării a unei subtraversări, ori a unei treceri de pietoni cu scuar și presemnalizare pentru reducerea vitezei conducătorilor auto. Stabilirea unei soluții optime depinde însă și de recomandările poliției rutiere și de posibilitățile financiare și de spațiu ale UAT-ului.

De asemenea, Cristina Rizea mai anunță că în cadrul aceleiași discuții s-a pus problema realizării unor întreruperi a benzii continue a șoselei ce străbate localitatea Valu lui Traian, astfel încât șoferii să poată efectua virajul la stânga. „Am primit asigurări din partea domnului director că sunt în desfășurare procedurile pentru amenajarea de sensuri giratorii la intrările în localitate și încă unul la Murfatlar.

Primarul Mitroi s-a ofticat

La câteva ore de la postarea deputatei Rizea, Primăria Valu lui Traian a ieșit la atac tot pe Facebook. Într-un mesaj ironic, administrația locală anunță că „se bucură de inițiativa doamnei Rizea, de altfel fără rezultat concret, pentru ca o postare in mediul online nu rezolva lucruri aparent simple”.

Primarul sau primăria (postarea este confuză) explică supărarea: „Consider că înaintea oricărui demers, Dna Rizea, un pic dezinformată ar fi trebui să consulte Primarul localității înaintea efectuării oricăror discuții . De ce ? Din următoarele motive : este Primarul comunei Valu lui Traian și cunoaște toate problemele comunității”.

Mai departe, în postarea Primăriei se arată că există un proiect „Pasarelă pietonală” încă din anul 2020 . „Demararea lucrărilor și procedura de autorizare a acestora este mult mai amplă și mai complicata . De ce ? Lucrarea trebuie să se facă pe două Unități administrativ-teritoriale cu banii ambelor UAT-uri și cu autorizație emisă de Consiliul Județean

În final, primăria se leagă iar deinițiativa deputatei: „Ce caută doamna Rizea la CNAIR? Ne băgăm în seama și apoi vindem gogoși în mediul online. Să citim legislația înainte, zic și să fim informați … scuar cu trecere de pietoni pe DN3 cu viteză legal aprobată de circulație 100 de km la oră nu se poate, doamna deputat”.

Urmărește-ne pe:

Doneaza