Costineștiul va avea 16 hectare de plajă nouă. Olandezii de la Van Oord vor executa lucrările

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) anunță că a fost semnat contractul cu numărul 9 din cadrul proiectului cu finanțare europeană „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”. Lotul 6 – Costinești este al IX –lea contract semnat din cele 11 ce a fost atribuit în cadrul proiectului cu finanțare europeană. Costinești este următoare zonă în care se vor desfășura lucrările esențiale pentru combaterea eroziunii costiere.

În urma licitației contractul a fost câștigat de compania olandeză Van Oord, care are peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine. Amintim că ABADL a încheiat cu aceeași societate contractele pentru lucrările ce vor fi executate pentru: Lotul 5 – Eforie, Lotul 7 – Olimp, Lotul 8 – Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora.

„Lucrările din cadrul Lotului 6 – Costinești nu sunt doar o investiție în infrastructură, ci și un angajament pentru protejarea mediului înconjurător. Prin aceste lucrări inginerești, ne propunem să protejăm și să reabilităm litoralul românesc, să reducem pagubele provocate de fenomenele naturale și să conservăm biodiversitatea marină”, transmite ABADL.

În cadrul proiectului cofinanțat din POIM 2014-2020, lucrările de protecție costieră prevăzute pentru Lotul 6 – Costinești constau în:

  • Îndepărtarea structurilor costiere existente
  • Execuția de structuri costiere noi conectate cu țărmul
  • Reînnisipare plajă –16 ha de plajă nouă
  • Schemă de protecție costieră pe o lungime a țărmului de 2550 metri liniari
  • Recife populate cu specia Pholas Dactylus – 28.800 mp
  • Implantare cu Zostera Noltii – 49.550 mp
  • Implantare cu Cystoseira Barbata – 31.650 mp

Noile structuri proiectate și implementate vor constitui un sistem integrat complex, menit să ofere protecție împotriva eroziunii pe o perioadă semnificativă de 50 de ani.

Lotul 6 – Costinești face parte din proiectul „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”, care include și alte 10 zone importante de-a lungul litoralului românesc.

Urmărește-ne pe:

Doneaza