ActualitateDe la Ghindărești la Bruxelles. Preparatele lipovenești din pește, prezentate belgienilor

De la Ghindărești la Bruxelles. Preparatele lipovenești din pește, prezentate belgienilor

În 2022 au transformat vechea casă lipovenească a bunicilor într-un Punct Gastronomic Local unde servesc mâncare de pește pregătită așa cum trebuie, după rețete lipovenești de familie. Așa începe povestea celor de La Grisha-punct gastronomic local Ghindărești (județul Constanța).  

Odată cu renumele dobândit de bucatele tradiționale și frumusețea casei lipovemești, La Grisha a reușit în scurt timp să devină un punct de referință pe harta gastronomiei dobrogene. Acum, produsele lor au ajuns în fața celor de la Bruxelles în cadrul evenimentului „România cu Bun Gust”.

„Am fost în compania a peste 20 de producători locali pe care ne-am bucurat să îi cunoaștem și a căror pasiune pentru gustul bun și lucrul făcut așa cum trebuie ne-au inspirat și ne-au încărcat de energie. Iar produsele degustate – brânzeturi, plăcinte, cozonaci, pâine și produse de panificație, vinuri, mezeluri, pește, cidru, sucuri naturale și multe altele – au fost toate de o calitate excepțională.
Noi am venit cu produse conservate din pește de Dunăre (pe care de obicei le servim la aperitiv) și pe care în curând le veți putea găsi la noi sub denumirea „Din cămara lui Grisha”: zacuscă de pește, marinată lipovenească, pește afumat, scrumbie marinată
”, scriu cei de La Grisha pe pagina oficială de Facebook.

Preparate tradiționale din pește FOTO: FB/La Grisha

Târgul, spun ei, a fost vizitat de aproximativ 1.000 de persoane, iar feedback-ul a fost unul cât se poate de pozitiv. participarea la eveniment a fost posibilă datorită invitației primite din partea europarlamentarilor Dacian Cioloş si Alin Mituța.

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza