Marea NeagrăDOCUMENT Fostul parlamentar care a excavat plaja din Mamaia, obligat să desființeze...

DOCUMENT Fostul parlamentar care a excavat plaja din Mamaia, obligat să desființeze construcțiile amplasate ilegal și să readucă terenul la starea inițială

Fostul deputat Constantin Alin Bucur a excavat prin una din firmele sale sute de tone de nisip din stațiunea Mamaia pentru a face loc pentru trei piscine (în suprafață totală de 1.428 mp) îngropate în mijlocul plajei de 31.400 mp, închiriate anul trecut de la Apele Române.

’’Dobrogea Live’’ a semnalat în urmă cu trei săptămâni că sutele de cupe de nisip nu au fost excavate de pe suprafața de plajă prevăzută de certificatul de urbanism și avizul ABADL, ci pe un sector pe care nu i s-a permis să facă nicio intervenție.

Citește și: Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 5 – „10 ha de parcuri pe an și 2 ha de spații verzi pe an”

Suprafața totală de plajă închiriată de Constantin Alin Bucur este de 31.400 mp și este împărțită în două loturi notate cu numerele cadastrale 227339, respectiv 255103. Investitorul a excavat pe acesta din urmă, sector despre care certificatul de urbanism precizează că se interzice amplasarea oricăror construcții și echipamente și nu se admite nicio categorie de lucrări, întrucât zona nu este reglementată urbanistic.

Ca să demonstrăm că firma BC Cogen Management SRL a săpat întrun sector neautorizat, publicația noastră a apelat la una dintre cele mai importante firme de geologie din România pentru a transpune coordonatele terenului 255103 pe cele mai recente imagini din satelit. Acestea arată clar că dislocările de nisip au fost executate în zona protejată (încadrată cu roșu).

Ca urmare a neregulilor sesizate de publicația noastră, Apele Române a dispus ’’sistarea de urgență a lucrărilor care se realizează în prezent în zona plajei extinse și readucerea sectorului de plajă la foma inițială’’, potrivit unui răspuns solicitat de ’’Dobrogea Live’’.

De asemenea, lucrările au fost executate cu avizul Administrației Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), administratorul plajelor, care a aprobat proiectul investitorului prin încălcarea reglementărilor legale prevăzute în contractul-cadru de închiriere a plajei Mării Negre (citește mai mult aici).

Contractul încheiat între ABADL și firma BC Cogen Management SRL expiră pe 30 septembrie 2024, dată la care operatorul de plajă este obligat să dezafecteze orice amplasament de pe ambele sectoare.

Citește și: Procurorii DNA, despre dosarul arhiepiscopului Teodosie: „Înregistrările sunt deosebit de relevante”

Societatea care a realizat investiția este controlată de Constantin Alin Bucur, fost deputat în legislatura 2012-2016, din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) și este fiul omului de afaceri Constantin Bucur (senior n.r.), care a fost asociat și el în firma BC Cogen Management SRL până la începutul anului, când i-a cedat toate părțile sociale juniorului.

Fostul parlamentar deține și firma Angels Beach, un bufet-bar (unde se execută, de asemenea, lucrări) situat la parterul complexului de lux Caelia din stațiunea Mamaia, imobil construit ilegal prin manevrele lui Radu Mazăre, și în dreptul căruia se desfășoară șantierul pentru amenajarea piscinelor semiîngropate.

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Doneaza