Cui a lăsat afacerile de milioane Gianina Topolov, consiliera județeană PNL declarată incompatibilă

În februarie 2022, Dobrogea Live prezenta în exclusivitate cum firma unei consiliere județene PNL face afaceri de milioane cu instituții publice subordonate Consiliului Județean Constanța. Gianina Topolov, căci despre ea este vorba, a fost declarată incompatibilă, dar este în continuare consilier județean.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și Spitalul Județean Constanța au încheiat, la finalul anului 2021, contracte cadru cu firma Snow Clean (la care era asociată Gianina Topolov) de peste 10 milioane de lei.

La o lună după ce Dobrogea Live a prezentat acest caz clar de incompatibilitate, confirmat și de Agenția Națională de Integritate, Gianina Topolov și-a cesionat părțile sociale din acea firmă unui angajat al SC Snow Clean – Adrian Labeș care în acel moment era și membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJPD) Constanța. De asemenea, Gianina Topolov a contestat la Curtea de Apel Constanța raportul ANI privind incompatibilitata sa. Primul termen de judecată va fi în ianuarie 2024.

Citește și: Cum mușamalizează ANI incompatibilitatea unui consilier județean din Constanța, care a obținut 10 mil. lei de la CJC

Conform declarației de avere, depusă pe 3 februarie 2022, Adrian Labeș primise drepturi salariale de la Snow Clean de 11.327 de lei în anul 2021.

Așadar, liberala Gianina Topolov își cesionează părțile sociale pe care le avea la o firmă cu cifre de afaceri de peste 3-4 milioane de lei/an unui angajat: Adrian Labeș. În urma cesiunii, capitalul social total al societăţii este de 3.000 lei, fiind împărţit într-un număr de 300 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi deţinut de către asociaţi astfel: Iuliana Itu – 288 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 2.880 lei, participare la profit 96% şi participare la pierderi 96% și Adrian Labeș- 12 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 120 lei, participare la profit 4% şi participare la pierderi 4%.

Gianina Topolov, vot în CJ pentru Adrian Labeș

Legăturile consilierei județene PNL cu acest Adrian Labeș, fost angajat devenit partener de afaceri, nu se termină aici.

În 31 octombrie 2023, în ședința Consiliului Județean Constanța s-a discutat și votat proiectul privind numirea administratorilor provizorii ai Societății „DRUMURI JUDETENE CONSTANTA S.A.” (fosta RAJDP). Pe lista nominalizaților figurau: Ionescu Sorin Lucian, Labeș Adrian, Nicolae Constantin, Sauciuc Doru, Țuțui Emilia.

Citește și: Marius-Horia Țuțuianu a câștigat procesul cu ANI. „Încercarea unor prieteni de a mă defăima”

Desigur, lista a fost votată integral, iar Adrian Labeș a fost numit administrator provizoriu și cu girul partenerei sale de afaceri Gianina Topolov (PNL) care nu s-a abținut de la vot, conform procesului-verbal de ședință postat pe site-ul CJC.

Raluca și Adrian Labeș Sursa foto: Ziua de Constanța

Soția lui Labeș, angajată la Consiliul Județean

Legăturile CJ-Gianina Topolov-familia Labeș-SC Snow Clean SRL nu se termină aici. Conform declaraților de avere Raluca-Andreea Labeș (soția lui Adrian Labeș) este șef serviciu în cadrul Consiliului Județean Constanța, după ce, în urmă cu câțiva ani lucra în Primăria municipiului Constanța.

Conform legii, doamna Labeș trebuie să depună, pe lângă declarația de avere, și declarația de interese, lucru pe care l-a și făcut. Doar că, în declarația de interese depusă în anul 2023, Raluca-Andreea Labeș a „uitat” să noteze faptul că soțul ei, prin firma privată la care este asociat și angajat, derulează contracte cu instituții ale statului. Așa că, rubrica respectivă este goală, deși în realitate Snow Clean SRL derulează mai multe contracte cu instituții chiar subordonate Consiliului Județean Constanța, acolo unde ea lucrează ca șef serviciu.

Declarația de interese a Ralucăi Labeș este curată la capitolul „contracte”

Afaceri cu instituții ale statului

Snow Clean SRL a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 7.294.163 de lei cu aproape 3 milioane de lei mai mult decât în anul 2021.

Citește și: Forța Dreptei Constanța cere PNL să-i retragă sprijinul politic Geaninei Topolov – consiliera județeană incompatibilă

În anul 2022, de exemplu, această societate a derulat contracte cu Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța în valoare de 151.696 de lei, cu RAJA – 20.000 de lei sau cu CT Bus – 21.600 de lei.

Și în anul 2023, SC Snow Clean SRL a încheiat contracte cu firme cu capital de stat. Cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a încheiat mai multe contracte de servicii de spălătorie în valoare totală de 186.000 de lei, cu Serviciul Județean de Ambulanță – 13.260 de lei, cu CT Bus – 33.800 de lei sau cu RAJA – 14.950 de lei.

Toate aceste contracte ar trebui trecute în declarația de interese semnată și depusă de Raluca-Andreea Labeș în calitate de șef serviciu în cadrul Consiliului Județean Constanța.

Menționăm faptul că declarația de avere a lui Adrian Labeș, pe anul 2023, nu se regăsește nici pe site-ul ANI, nici pe site-ul SC Drumuri Județene SA, acolo unde el este membru în Consiliul de Administrație.

Dobrogea Live a solicitat Consiliului județean Constanța să precizeze ce demersuri a făcut în cazul Gianinei Topolov, declarată incompatibilă de către ANI. În momentul în care vom primi un răspuns, vom reveni.

De asemenea, am solicitat, prin intermediul aplicației Facebook-Messenger, câteva lămuriri de la Adrian Labeș. Dacă acesta le va transmite, vom reveni cu alte detalii.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Interesant! Aștept articole referitoare la actualul secretar general al județului care are 2 locuințe de serviciu de la CJ pe plaja din Mamaia deși locuiește in Medgidia și are și mașina de serviciu cu șofer, a luat televizorul din consiliu și l-a dus acasă, foloseste oameni și-n cj sa-i pregătească hrana și sa-i asigure menajul etc. De căluții doamnei Martin țineți free la Microrezervatia de la Delfinariu, de funcționarul public director ilegal la Delfinariu și lista poate continua. Când o sa vedem astfel de articole?

Comentariile sunt închise.

Doneaza