Marius-Horia Țuțuianu a câștigat procesul cu ANI. „Încercarea unor prieteni de a mă defăima”

În ianuarie 2019, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunța că a constatat faptul că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa de la acea vreme, Marius-Horia Ţuţuianu (PSD), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 30 martie 2016.

Starea de incompatibilitate ar fi fost constatată întrucât Marius-Horia Țuțuianu a exercitat simultan funcţia de consilier judeţean şi pe cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. Neptun Olimp S.A., realizând venituri de natură salarială de la societatea comercială.

„De asemenea, pe perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, între Consiliul Judeţean Constanţa şi S.C. Lantana Style S.R.L., societate în cadrul căreia soţia persoanei evaluate a exercitat calitatea de asociat unic şi administrator, s-a derulat un acord – cadru privind furnizarea de solarii complet echipate, în valoare de 100.000 lei”, se arată într-un comunicat ANI.

Țuțuianu a câștigat definitiv

„A fost o poveste lungă, urâtă, pornită dintr-o încercare disperată a unor „prieteni bine intenționați” de a mă defăima”, spune fostul președinte al CJ Constanța, actualmente deputat PSD.

El anunță că a câșgigat definitiv procesul cu ANI, care nu ţinuse cont de niciun document depus în apărarea în apărarea lui.

„Curtea de Apel avea să-mi dea dreptate și să anuleze ulterior raportul ANI. Apoi Agenția a atacat decizia Curții, cu un recurs la ICCJ. Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în dosar, respingând ca nefondat recursul ANI, punând astfel, DEFINITIV, capăt unei povești care nu a însemnat decât risipă de timp și energie. Am avut încredere în jusțitiție care, iată, a făcut încă o dată, dreptate”, spune Țuțuianu.

„Nu mor caii când vor câinii!”, mai adaugă fostul președinte CJ fără a detalia cine sunt „câinii” și din ce partid fac parte aceștia.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza