Primării DobrogeneConsilierii municipali din Constanța decid dacă fac scut între Chițac și DNA....

Consilierii municipali din Constanța decid dacă fac scut între Chițac și DNA. Aleșii locali votează dacă se constituie parte civilă în dosarul penal în care primarul este acuzat de abuz în serviciu

Consilierii municipali ai orașului Constanța vor vota luna aceasta un proiect de hotărâre prin care vor decide dacă se constituie parte civilă în dosarul penal NR.94/P/2023, instrumentat de DNA, în care primarul Vergil Chițac are calitate de inculpat.

Edilul este urmărit penal, împreună cu Alin Vintilă – director executiv al Direcției Logistice, și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța pentru abuz în serviciu după ce instituția pe care o conduce ar fi făcut plăți ilegale din bugetul primăriei printr-un contract de finanţare a campionatului mondial UIM XCAT de ambarcaţiuni de viteză, care s-a desfășurat vara trecută în Mamaia.

Primăria Constanța a publicat joi, pe pagina oficială a instituției, un titlu de proiect de hotărâre ’’privind constituirea Municipiului Constanța ca parte civilă în dosarul penal NR.94/P/2023 instrumentat de către parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-DNA-Serviciul teritorial Constanța.

Amintim că Pe 4 decembrie 2023, DNA a transmis Consiliului Local Constanța o adresă prin care solicită consilierilor municipali să precizeze dacă doresc să se constituie ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat, printre alții, în calitate de inculpat, și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Deși adresa DNA era destinată Consiliului Local, primarul Constanței a ținut secret documentul timp de 25 de zile, până pe data de 29 decembrie, suficient cât să nu poată fi votat un eventual proiect de hotărâre în ultima ședință a anului (citește aici).

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza