JustițieVergil Chițac, tot mai aproape de primul proces penal. Primarul, acuzat că...

Vergil Chițac, tot mai aproape de primul proces penal. Primarul, acuzat că a ascuns o adresă a DNA

Stelian Ion, liderul USR Constanța, a anunțat în seara zilei de vineri, 29 decembrie, că DNA a înștiințat Consiliul Local Constanța încă din data de 4 Decembrie că se poate constitui ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat, printre alții, în calitate de inculpat, și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Ceea ce este absolut inacceptabil din partea primarului Chitac este că a ținut această adresă departe de ochii consilierilor locali timp de 25 de zile, suficient cât să mai tragă de timp și să nu fie votat un astfel proiect de hotărâre de consiliu local în acest an. Constituirea de parte civilă poate fi făcută, teoretic, până la începerea cercetării judecătorești. Însă primarul Chițac a tras de timp aproape o lună cu scopul vădit a îngreuna recuperarea eventualului prejudiciu”, spune Stelian Ion.

Citește și: Apărarea lui Vergil Chițac în fața DNA ridică semne de întrebare. Primăria NU a încheiat un contract de finațare pentru evenimentul sportiv

De asemenea, fostul ministru al Justiției, susține că primarul Chițac, vcare se află într-un „vădit conflict de interese în această speță, le precizează în scris consilierilor locali nu că se abține de la orice demers, cum ar fi fost normal, ci că, în opinia sa, nu există prejudiciu.”

Stelian Ion subliniază că nu vorbim acum despre o vinovăție și nici despre un prejudiciu cert, ci despre presupuse fapte și un posibil prejudiciu, precum și despre niște demersuri legale pe care Consiliul Local trebuie să le facă pentru recuperarea ulterioară mai lesnicioasă a prejudiciului, în caz de condamnare. „Și mai vorbim despre atitudinea edilului care ar trebui să aibă decența și abilitatea de a nu încerca să blocheze în vreun fel constituirea de parte civlilă.”

Citește și: Comunicatul CSM Constanța, după ce directorul Andrei Talpeș a fost acuzat de șantaj de către DNA

În primele zile ale anului viitor, consilierii USR vor depune un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța să se constituie, în numele Municipiului Constanța, ca parte civilă în dosar.

„Vom avea, cu această ocazie, o imagine și mai clară a felului în care aparatul primarului blochează unele proiecte la ordinul acestuia, sau în care PSD-ul în complicitate cu PNL-ul fac scut, prin vot, într-un dosar de corupție în care este cercetat primarul lor, exact ca pe vremea primarului Radu Mazăre. Alte măști, aceeași piesă”, spune Stelian Ion.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza