Fulvia Dinescu, omul-cheie cu ajutorul căruia Chițac a ținut sub lacăt o adresă DNA destinată Consiliului Local Constanța

Pe 4 decembrie 2023, DNA a transmis Consiliului Local Constanța o adresă prin care solicită consilierilor municipali să precizeze dacă doresc să se constituie ca parte civilă într-un dosar penal în care este cercetat, printre alții, în calitate de inculpat, și primarul Constanței, Vergil Chițac.

Deși adresa DNA era destinată Consiliului Local, primarul Constanței a ținut secret documentul timp de 25 de zile, până pe data de 29 decembrie, suficient cât să nu poată fi votat un eventual proiect de hotărâre în ultima ședință a anului (citește aici).

Pe de altă parte, Chițac nu este singura persoană care a deturnat adresa DNA de la traseul firesc către Consiliul Local.

Potrivit Codului Administrativ, secretarul general al primăriei este însărcinat să mijlocească relația dintre Consiliul Local și aparatul administrativ – Secretarul general îndeplinește următoarele atribuții – art. 243, alin. 1, lit. c: asigură gestionarea procedurilor administrative privind relaţia dintre consiliul local şi primar.

Dinescu: Am făcut toate procedurile legale care mi-au stat la dispoziție

Expert Forum, un think tank format din specialiști în politici publice şi reforma administraţiei, a confirmat pentru ’’Dobrogea Live’’ că secretarul general avea obligația să se asigure că adresa DNA ajunge la consilierii municipali.

’’Atâta timp cât adresa DNA era destinată Consiliul Local, documentul trebuia să ajungă la consilierii locali. Aceste proceduri se fac prin secretarul general’’, au precizat reprezentanții Expert Forum.

Contactată telefonic de publicația noastră, Fulvia Antonela Dinescu, secretarul general al municipiului Constanța a afirmat că ’’am făcut toate procedurile legale care mi-au stat la dispoziție’’, după care a întrerupt convorbirea.

Ulterior, am întrebat printr-un mesaj dacă la următoarea ședință de Consiliu Local va fi supus votului un proiect care vizează solicitarea DNA, însă nu am primit răspuns.

Potrivit Codului administrativ, art. 243, alin. 1, lit. i, Dinescu avea posibilitatea să propună introducerea pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de luna trecută a proiectului prin care aleșii să decidă dacă se constituie sau nu parte civilă în dosarul care îl vizează pe Chițac, Alin Vintilă – director executiv al Direcției Logistice, și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

Fulvia Dinescu a fost instruită în școala veche a Primăriei Constanța, în care ocupă funcții de conducere încă din anul 2008.

Urmărește-ne pe:

Doneaza