Comisarul Bogdan Duțu, șpăgarul de la Poliția Rutieră Medgidia, condamnat din nou

Comisarul Bogdan Duțu, de la Poliția Rutieră Medgidia, a apărut din nou în fața instanțelor de judecată. Procurorii DNA Constanța îl acuză că a luat mită.

Tribunalul Constanța l-a condamnat miercuri, 26 octombrie, pe comisarul Bogdan Duțu la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în zece zile. Comisarul este acum în închisoare după ce Curtea de Apel Constanța l-a condamnat definitiv la 4 ani de închisoare într-un alt dosar de luare de mită.

Citește și: Martori amenințați în dosarul inculpatului Valentin Vrabie. Primarul Medgidiei este judecat pentru fals intelectual

Procurorii DNA Constanța notează că în perioada decembrie 2018 – cursul anului 2019, „în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției municipiului Medgidia – Biroul Rutier, a primit în mod direct de la martorul denunțător (…..) suma de 1.000 de euro (4.500 de lei), în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea cercetării penale, având ca obiect infracțiunea prevăzută de art. 337 din Codul Penal, săvârșită de acesta din urmă.”

Denunțătorul era acuzat că în toamna anului 2018 a refuzat să se supună prelevării probelor biologice de sânge, astfel că a fost constituit un dosar penal față de acesta, dosar repartizat ofițerului de poliție Duțu Bogdan din cadrul Biroului Rutier Medgidia.

Trebuie spus că denunțătorul îl cunoștea pe comisarul Duțu deoarece lucrase în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, participând la acțiuni comune cu Poliția municipiului Medgidia.

Citește și: Curtea de Conturi a descoperit la Primăria Medgidia abateri financiare de peste 15 milioane de lei. Lista plăților nelegale

„Denunțătorul l-a căutat pe inculpatul Duțu Bogdan și l-a întrebat dacă îl poate ajuta să-și ia înapoi permisul de conducere și să primească o sancțiune mai ușoară. După 3-4 zile de la discuție (ianuarie 2019) denunțătorul i-a remis acestuia suma de 1.000 euro, în echivalent lei, respectiv 4.500 lei obținuți inclusiv din amanetarea unor bijuterii ale soției. Remiterea banilor s-a făcut în apropierea sediului Poliției municipiului Medgidia, pe partea opusă a drumului, în spatele unui bloc, loc ales de inculpat”, spun procurorii DNA.

A dat banii înapoi

Deși a primit această sumă și a promis că-l va ajuta cu dosarul penal, inculpatul Duțu Bogdan „nu l-a ajutat în niciun fel pe denunțător. De mai multe ori acesta i-a spus că trebuie să mai aștepte, că mai durează sau că așteaptă intrarea în vigoare a unei legi”, mai spun anchetatorii.

Între timp, comisarul Duțu a intrat în vizorul DNA cu primul dosar penal și imediat a fost pus la dispoziție, iar dosarul denunțătorului a ajuns la un alt polițist. În luna ianuarie 2021, noul ofițer de caz l-a audiat pe denunțător ca suspect și apoi ca inculpat. Din datele existente pe portalul instanțelor de judecată, în luna februarie 2021  a fost trimis în judecată iar ulterior a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 337 din Codul Penal.

Citește și: Boris Parpală, fost director al Direcției Agricole Constanța, condamnat definitiv

Neputând să-l mai ajute, comisarul Duțu i-a restituit denunțătorului suma de 3.000 de lei, spunându-i că nu-i poate da toți cei 4.500 de lei întrucât a avut alte cheltuieli.

Bănuind că procurorii DNA au interceptat discuțiile cu denunțătorul, comisarul Duțu l-a învățat pe acesta cum să mintă în cazul în care va fi întrebat despre restituirea acestor bani.

„Astfel, după ce a făcut referire la faptul că cei doi au vorbit la telefon și că este posibil ca ”nenorociții” (DNA) să aibă cunoștință despre legătura dintre aceștia, inculpatul l-a instruit pe denunțător să mintă că banii restituiți sunt prețul unei munci prestate la casa ofițerului”, se mai arată în rechizitoriu.

Citește și: Judecătoarea Ardeleanu, demon și înger pentru Nicușor Constantinescu. „Cum să paradești oameni pe culoar”

În 22 iunie 2022, comisarul Bogdan Duțu a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar de luare de mită. Citește AICI întreaga poveste a condamnării.

Urmărește-ne pe:

Doneaza