Chițac continuă șirul vânzărilor de terenuri către clientela politică. Primarul vrea să înstrăineze către familia Bujduveanu un teren de 3.000 mp

Primăria Constanța a ajuns să dețină atât de puține terenuri în oraș încât întâmpină dificultăți în a identifica spații pentru amplasarea platformelor de ghenă.

Cu toate acestea, primarul Vergil Chițac continuă să vândă puținele terenuri care au mai rămas orașului către personaje din sfera politică.

După ce a vândut o bucată de plajă șefului PSD Constanța, Ion Dumitrache, acum a venit rândul familiei viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL), să beneficieze de generozitatea lui Chițac.

Astfel, la următoarea ședință de Consiliu Local, primarul va propune aleșilor să voteze un proiect care vizează vânzarea unui teren de 2.900 mp situat în zona Cora Brătianu, la solicitarea firmei Tehno Construct, deținută de afaceristul constănțean Gheorghe Bujduveanu, tatăl lui Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Bucureștiului, propulsat în funcții înalte în Capitală după ce familia sa a sponsorizat partidul.

Presa centrală a semnalat la începutul acestui an că firma Tehno Construct se afă și pe lista SRL-urilor care au primit preferențial 2,1 milioane lei prin programului european de relansare economică după pandemie.

De asemenea, o altă firmă a familiei Bujduveanu, Hotel Richmond SRL, a construit o unitate de cazare în Mamaia pe un teren retrocedat de Radu Mazăre prin dispoziție de primar, scrie Ziua de Constanța.

De pe băncile facultății, în vârful politic PNL

Stelian Bujduveanu, actualul viceprimar al Bucureștiului, a plecat de la Constanța la București în studenție, iar imediat după finalizarea studiilor, în 2016, la doar 27 de ani, a devenit consilier general al Municipiului București, vicepreședinte al PNL Sector 3, președinte al organizației Tineretului Liberal București și consilier al ministrului Economiei, Virgil Popescu. Totodată, în 2016 a candidat și pentru un post de deputat din partea PNL, însă nu a întrunit voturile necesare.

Ascensiunea Stelian Bujduveanu spre vârful politic la nivel central a coincis și cu instalarea soției acestuia, constănțeana Antonela Bujduveanu, la Autoritatea Națională Pentru Restituirea Proprietăților, unde ocupă posturile de consilier juridic și șef de cabinet.

În mandatul lui Vergil Chițac, municipalitatea a înstrăinat mai multe terenuri și clădiri clientelei politice locale, însă cel mai răsunător caz este acela în care Ion Dumitrache, șeful PSD Constanța, a fost recompensat cu o bucată de plajă în Mamaia.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza