Joi, 7 iulie, va începe cel mai mare festival de muzică ținut pe o plajă din Europa – Neversea 2022. Pe plaja Modern din Constanța, pe cinci scene, zeci de artiști români și străini vor întreține atmosfera în fața a 260.000 de spectatori.
Bogdan Rădulescu, head of Partnership & New Business, a explicat că bugetul alocat de organizatori pentru festival este de zece milioane de euro, iar, potrivit estimărilor, în oraşul Constanţa se vor cheltui cu acest prilej (cazare, transport, masă şi altele) aproximativ 32 de milioane de euro. Este un impact major asupra municipiului, consideră Bogdan Rădulescu.
Edy Chereji, directorul de comunicare al festivalului, susține că organizatorii au deschis o linie de credit pentru finanțarea Neversea 2022, astfel încât despre profit încă nu știe dacă se va putea vorbi. Abia după ce se trage linie la ediția de anul acesta, organizatorii vor stabili dacă se vor implica sau nu în vreo campanie socială de care să beneficieze orașul Constanța.
Vă reamintim că în anul 2019, după UNTOLD (festival care are aceeași organizatori), organizatorii s-au implicat în reamenajarea a 50.000 de mp de parc în municipiul Cluj-Napoca. În cazul municipiului Constanța, după ediția din 2019 a Neversea, organizatorii au donat aparatură medicală Spitalului Județean de aici. Valoarea donației a fost de 20.000 de euro.
Biletele la Festivalul Neversea costă, în zona VIP, 1.430 de lei, 737 de lei biletul de acces general pentru toate zilele, 572 de lei – biletul pentru acces de o zi (VIP), iar accesul general pentru prima şi a patra zi este 250 de lei/zi şi pentru zilele a doua şi a treia de festival costă 300 de lei/zi.
Timp de 4 zile și 4 nopți (7-10 iulie), Constanța va fi gazdă pentru zeci de mii de fani, artiști și echipele lor, precum și pentru echipa festivalului, parteneri și colaboratori. În oraș vor fi restricții pe șosele, măsurile de siguranță vor fi sporite, iar autobuzele vor avea schimbări în program.
10.000 de oameni lucrează la organizare
Neversea 2022 presupune cinci scene de muzică, mai multe music spots și diverse activități pe o suprafață întinsă de 100.000 de metri pătrați.
Peste 10.000 oameni din 15 țări ale lumii construiesc de mai bine de două săptămâni oaza de libertate denumită și The Island of Dreams, pe plaja Neversea.
Scena principală va avea peste 450 de metri pătrați de ecran LED, 23 de metri înălțime, 85 de metri lățime și 28 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 285 de tone, iar acoperișul acesteia are o deschidere de 24 de metri. În timpul show-urilor, peste 500 de lumini vor colora cerul peste Neversea. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.
Alan Walker, Alesso, Black Eyed Peas, Danny Avila, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR, NERVO, Nicky Romero, Parov Stelar, Steve Aoki, Timmy Trumpet și Tyga sunt câțiva dintre artiștii care vor face senzație pe mainstage.
Scena The Ark, gazda artiștilor naționali și internaționali din lumea rap, trap, hip-hop, drum&bass, liquid și dubstep, are o deschidere de 42 de metri pătrați și o înălțime de 17 metri, în formă de arcă. Rapperul bbno$ va cânta pentru prima oară în România pe această scenă. Tot aici va fi prezent și fenomenul românesc de trap cu Ian, AlbertNbn, Arkanian x Arael x Zannidache, Yny Sebi, Oscar, Zo, Phunk B, Rava, Marko Glass ft. Bvcovia, Nane, Connect-R & Johny Romano. De nelipsit vor fi și DJ Shiver, Borgore, Dirtyphonics, DJ Wicked, Netsky și mulți alți artiști români.
Scena Temple, cu forma ei spectaculoasă de piramidă, are o deschidere de 21 de metri și o înălțime de 12 metri. Proiecțiile și luminile care se joacă pe această scenă poartă fanii techno în călătorii muzicale unice alături de premierele festivalului Amelie Lens și Paul Kalkbrenner Live și artiști care se întorc pe The Island of Dreams, precum Jamie Jones, Priku, Raresh și nu numai.
Colorata scenă Daydreaming, cu decoruri florale ce te îndeamnă la visare, are o deschidere de 38 de metri și o înălțime de 8 metri. Fanii prezenți aici vor admira marea și îi vor putea asculta pe Akos, Armen Miran, Audiofly, Christian Loffler, Day Dreamers (Marwan, Woodnote, Dub FX), HVOB Live (Clubset), Hernan Cattaneo, Kerala Dust, Lee Burridge, Oliver Koletzki, Sebastien Leger și mulți alți artiști din lumea house, deep house și Ambiental.
Scena Oasis, așa cum îi spune numele, este o adevărată oază de relaxare și muzică bună de la artiști precum Anna Tur, Claptone, Kasia, Simina Grigoriu Moonsound, Pascal Junior și mulți alții. Scena Oasis este un dome geodezic și are un diametru de 14 metri și o înălțime de 5 metri.
Toate echipamentele necesare pentru construcția festivalului au fost transportate cu peste 400 camioane de 40 de tone și aproximativ 200 de autovehicule de 7,5 tone. Rețeaua electrică a festivalului însumează 15 kilometri de cablu, iar pentru împrejmuirea zonei de eveniment, organizatorii au folosit 10,5 kilometri de garduri.