2.4 C
Constanța
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăTOP-ȘTIRIUPDATE Bisericile din județul Constanța, fără slujbă de Sf. Andrei. Toți preoții...

UPDATE Bisericile din județul Constanța, fără slujbă de Sf. Andrei. Toți preoții obligați să meargă la Peșteră

UPDATE

Arhiepiscopia Tomisului a transmis vineri dimineaţa următorul comunicat: „Urmare a apariţiei în presă a unui document intern insuficient formulat, Arhiepiscopia Tomisului precizează că în ziua cinstirii Sf. Andrei, Sf. Liturghie se va oficia şi la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei. Regretăm faptul că s-a putut înţelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie.”

Ştirea iniţială:

Decizie fără precedent în Patriarhia Română (document)! După ce judecătorii au respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, care interzice pelerinajele în contextul creșterii cazurilor cu COVID-19 și nu a găsit un răspuns favorabil nici la scrisoarea deschisă către premierul Ludovic Orban, IPS Teodosie a hotărât să îi lase pe toți credincioșii din județul Constanța fără slujbă de Sfântul Andrei, sărbătoare națională în România.

Singurii care se pot bucura de această slujbă sunt locuitorii din comuna Ion Corvin, pe raza căreia se află Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei.

Astfel, IPS Teodosie a trimis un document către toate protoieriile din Arhiepiscopia Tomisului, prin care le cere protopopilor să îi înștiințeze pe toți preoții și călugării din eparhie că de Sfântul Andrei sunt delegați „în interes profesional” să slujească la Peștera Sfântului Andrei.

Toți preoții din Arhiepiscopia Tomisului trebuie să ia la cunoștință această decizie și să se conformeze.

Potrivit aceleeași hotărâri, bisericile vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală.

3 COMENTARII

    • Cred că decizia este corectă.Este sărbătoarea națională a ortodoxiei române și trebuie făcută in acel loc sacru binecuvântat de Dumnezeu.Cred că este părerea majorității ortodocșilor practicanți din Arhiepiscopia Tomisului.
      Respect orice părere mai ales făcută cu sinceritate și in cunoștiință de cauză.
      O zi binecuvântată.

  1. Patriarhia este partasa la faradelegile unui tampit precum Teodosie aka Make de la securitate. Astfel, a nu stii cata oara, se incalca flagrant canoane si regulamente pentru un poponar si corupt odios. Make a facut mai mult rai decat bine indiferent din ce unghi ai privi. Un personaj sinistru fara sustinerea pastoritilor, doar cu interese rusofile. Se bazeaza pe ce ii canta in ureche cativa lingai de pe langa el si ca il urmareste prostimea in online ca live e cam greu. A facut slijbe so cu 2 babe ametite. Nu uitati: este tinut in brate de generali securisti carora le cara bani iar personajul cel mai libidinos de langa el este Aneta Badiu angajata MAE dar este omul rusilor, fiind in stransa legatura cu cei ce poarta interesele rusofile in Romania si Rep Moldova.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments