10.4 C
Constanța
miercuri, octombrie 27, 2021
AcasăPoliticăTit-Liviu Brăiloiu: Învățământul on-line este o aberație/Are impact negativ asupra dezvoltării “psihologice”

Tit-Liviu Brăiloiu: Învățământul on-line este o aberație/Are impact negativ asupra dezvoltării “psihologice”

Sentatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu afirmă, în plină pandemie și carantină locală, că „învățământul on-line este o aberație” și susține că „are impact negativ asupra dezvoltării psihologice”.

Opiniile sale au fost postate pe pagina de Facebook a senatorului constănțean, text însoțit de o fotografie care ilustrează o profesoară care predă câtorva copii înfățișați translucid.

Deși postarea este publică, iar mesajul clar, politicianul nu recunoaște conținutul postării.

Contactat de „Dobrogea Live”, Brăiloiu susține că „niciodată nu am spus că învățământul on-line este o aberație. Aberație este ce face ministra asta a Învățământului, un ministru semianalfabet. Hai să nu interpretăm și să scriem ce nu trebuie să scriem”.

Redăm mai jos conținutul integral al postării candidatului PSD Constanța pentru un nou mandat de senator.

“Copiii vor acumula multe carențe de învățare. Dreptul la educație nu este asigurat pentru toți copiii, așa cum este stipulat în Constituție, căci sunt copiii care locuiesc în zone fără semnal la internet.

Învăţământul online are impact negativ asupra dezvoltării psihologice, crește riscul depresiilor, anixietății, dezvoltă sentimentul de inferioritate, de izolare. Participarea fizicã la cursuri, înseamna colaborare, să se accepte unul cu celălalt, să se ajute.

Școala era un mediu unde cadrele didactice puteau identifica abuzurile asupra copiilor și puteau interveni, acum aceștia sunt lipsiți de protecție.

Sunt țări în care școlile nu s-au închis iar rata infectărilor nu a fost afectată, au venit cu măsuri asupra închiderii restaurantelor, interzicerea evenimentelor, etc.

În România prevenirea infecției în școli se rezumă la PEPSIglas”.

Cele mai populare

Recent Comments