CulturăAngelo Mitchievici: „Hitler are acum un nou nume, el se numește Putin...

Angelo Mitchievici: „Hitler are acum un nou nume, el se numește Putin și vorbește rusește”

În urma atacurilor armatei rusești asupra Ucrainei din această noapte, directorul Bibliotecii Județene Constanța, Angelo Mitchievici, a făcut o scurtă radiografie a agresiunilor Rusiei asupra altor țări, considerând că „este ceea ce face Rusia de obicei”.

Totodată, Angelo Mitchievici, profesor universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” Constanța”, reamintește cuvintele filosofului și scriitorului francez Diderot, care spunea că Rusia ca este un „colos cu picioare de lut”. Angelo Mitchievici mai arată că, în decursul istoriei, chiar daca Rusia a mai atacat fără motiv, nu întotdeauna a câștigat ce și-a propus: „Dar să ne amintim totodată că a pierdut războiul cu Finlanda, că a pierdut în războiul Crimeei, că a pierdut în primul Război Mondial, că ar fi pierdut și în cel de-al doilea dacă nu ar fi fost ajutată masiv de forțele aliate”.

Mesajul lui Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene Constanța:

„Rusia a început războiul în Ucraina în mod declarat. Pentru cei care au uitat, să ne amintim că ea a fost partenerul Germaniei naziste în invadarea Poloniei. A atacat Finlanda fără niciun motiv, a ocupat o bună parte din România în urma unui ultimatum. Este ceea ce face Rusia de obicei. Dar să ne amintim totodată că a pierdut războiul cu Finlanda, că a pierdut în războiul Crimeei, că a pierdut în primul Război Mondial, că ar fi pierdut și în cel de-al doilea dacă nu ar fi fost ajutată masiv de forțele aliate. Diderot afirma despre Rusia ca este un „colos cu picioare de lut”.

Este la fel și acum, o țară puternic militarizată, singurul sector performant, o țară sărăcită și coruptă până în măduvă, cu cetățeni care trăiesc în mizerie, fără viitor, cărora un parlamentar comunist le promite să le confiște toate economiile pentru efortul de război. Iar pentru cetățenii de etnie rusă din Ucraina ei vor aduce sărăcia și o viață de mizerie ca mândrie națională.

În orice caz, Hitler are acum un nou nume, el se numește Putin și vorbește rusește!”

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza