ActualitateZece cazuri de COVID-19 la Centrul medical MEDSTAR 2000 din Constanța

Zece cazuri de COVID-19 la Centrul medical MEDSTAR 2000 din Constanța

Activitatea uneia din cele două unități de lucru ale MEDSTAR General Hospital din Constanța a fost închisă după ce au fost depistate zece cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Este vorba despre clinica din strada Ion Lahovari nr. 41, unde 9 angajați ai clinicii și un pacient s-au îmbolnăvit. Din cei 9 angajați, 5 sunt cadre medicale, 2 personal auxiliar, un administrator și un manager, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Constanța (DSP), Cristina Schipor.

În acest context, DSP a recomandat ca pe perioada de încetare a activității, clinica să fie dezinfectată de două ori pe zi.

Am încercat să luăm legătura cu directorul medical al clinicii, medicul Mihaela Buriu, pentru un punct de vedere, dar ni s-a spus că aceasta și-a încetat programul de lucru.

UPDATE

Poziția oficială MEDSTAR General Hospital:

„Doar două sectoare ale spitalului sunt afectate. Ambulatoriul de specialitate și Laboratorul de analize sunt, în continuare, funcționale”

Comuncatul integral:

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la depistarea mai multor angajați MEDSTAR General Hospital infectați cu virusul SARS-COV2, dorim să facem următoarele precizări:

Primii angajați depistați pozitiv la virusul SARS-COV2 în urma testării RT-PCR, săptămâna trecută, au fost asistenți medicali și infirmiere din Secția chirurgie și Bloc operator. Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate și aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecție și asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcția de Sănătate Publică.

De asemenea, a fost dispusă măsura testării RT-PCR a celorlalți angajați care, în urma anchetei epidemiologice interne, s-au încadrat în definiția de “contact direct” sau “contact apropiat” față de cazurile confirmate.

Conducerea spitalului a fost în permanentă legătură cu reprezentanții DSPJ Constanța și a oferit toate informațiile solicitate în timpul desfășurării anchetei.

Dorim să precizăm că doar cele două sectoare ale spitalului sunt afectate. Ambulatoriul de specialitate și Laboratorul de analize sunt, în continuare, funcționale, cu aplicarea tuturor măsurilor de protecție care se impun. Personalul acestor două structuri nu a intrat în contact direct cu angajații spitalului, așa cum prevăd și normele interne, nefiind înregistrat niciun caz suspect sau confirmat în Ambulatoriu sau laborator. În momentul de față, toate consultațiile și investigațiile se desfășoară conform planificărilor existente.

Încă de la debutul pandemiei, s-au aplicat toate măsurile de protecție impuse și, în continuare, vom depune toate eforturile pentru asigurarea unui act medical de calitate, în condiții de maximă siguranță, atât pentru pacienți, cât și pentru personal.

Conducerea MEDSTAR General Hospital”

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.182 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 835 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 270 de persoane internate, dintre care 243 din județul Constanța și 27 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 524 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 86 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 81 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (32), asistenți medicali (35) și personal auxiliar (14).

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza