Turism în România. Cu TIR-ul pe plaja sălbatică

Imaginea a fost publicată chiar de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Plaja de la Vadu atrage în această perioadă cei mai mulți turiști.

În zilele de 8-9 august 2020, inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, organizați în echipe mixte împreună cu reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și ai Poliției Deltei, au fost prezenți în acțiuni de monitorizare și control pe plajele din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

„La fel ca și în weekend-urile trecute, cei mai mulți turiști au fost tot la Vadu, astfel, în ziua de 8 august, aproximativ 12.000 turiști și 2.200 de mașini, au fost estimați la plaja Vadu, pe plaja Corbu, 900 de turiști și 350 de mașini, iar pe plaja Midia, 300 turiști și 150 mașini. De asemenea, duminică, 9 august, pe cele trei plaje au fost estimați un număr total de 13.450 de turiști și 2730 mașini”, spun cei de la ARBDD.

Printre mașinile care au fost parcate pe plajele sălbatice s-a numărat și un TIR.

„Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați”, mai spun reprezentanții Rezervației.

Urmărește-ne pe:

Doneaza