Primării DobrogeneVIDEO: Zona industrială Palas din Constanța ascunde cel mai mare depozit ilegal...

VIDEO: Zona industrială Palas din Constanța ascunde cel mai mare depozit ilegal de deșeuri inerte din județ – 350.000 mp de moloz

O suprafață de aproximativ 350.000 mp de teren din zona industrială Palas din Constanța este contaminată cu deșeuri provenite din construcții. Depozitul ilegal de deșeuri inerte este atât de mare încât poate fi identificat cu ajutorul imaginilor din satelit.

De altfel, acesta a fost și mijlocul cu ajutorul căruia publicația noastră a observat terenul afectat de descărcările ilegale de moloz.

Periferiile mai multor zone urbane sunt contaminate cu deșeuri provenite din construcții, însă terenul din Palas este de departe cel mai vast depozit de acest fel din județ.

Cea mai mare suprafață din cei aproape 350.000 de mp ai depozitului de deșeuri se află în proprietatea Primăriei Constanța, teren pe care instituția intenționează să construiască un nou cartier social în vederea relocării comunității din campusul Henri Coandă.

Captură Google Earth din 2020. Pe terenul din partea dreaptă, cel contaminat, se pot observa miile de cupe de moloz descărcate și drumurile prin care camionele se strecoară. În prezent, la fața locului mai pot fi observate doar descărcările recende, dunele mai vechi fiind acoperite de vegetație.

Reprezentanții Primăriei Constanța, care are obligația de a-și supraveghea și întreține proprietățile, au refuzat să comenteze situația.

De asemenea, nici șefa Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, nu ne-a răspuns când am întrebat-o dacă are cunoștință de existența celui mai mare depozit ilegal de deșeuri inerte din județ și dacă instituția pe care o conduce a luat sau va lua măsuri în acestă privință.

Istoricul imginilor din satelit arată că terenul din Palas a început să devină depozit de moloz încă de acum 10 ani, motiv pentru care din dronă sunt vizibile doar descărcările recente, restul fiind acopetit cu vegetație.

Vom reveni cu acest subiect.

Imagini filmate cu drona.

Depozit ilegal de deșeuri provenite din construcții zona Palas, Constanța

Îți recomandăm și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza