PoliticăAna Maria Listarf, candidata USR la Primăria Năvodari: „Un lucru minor a...

Ana Maria Listarf, candidata USR la Primăria Năvodari: „Un lucru minor a cărui rezolvare a durat aproape 2 ani. Anormal pentru o administrație care pretinde că orașul este în evoluție”

În urmă cu patru ani, cu aceeași grabă electorală, primarul Florin Chelaru anunța că a finalizat un loc de joacă în Parcul Central din Năvodari. Doar că rezultatele lucrărilor prost făcute și ilegale s-au văzut repede: copiii s-au accidentat, fiind solicitată chiar prezența SMURD-ului. Timp de doi ani, Ana Maria Listarf s-a luptat să oblige Primăria Năvodari să respecte legea și să ofere copiilor un loc de joacă sigur.

Cum l-am învățat pe primar să respecte legea”, cam așa s-ar putea numi epopeea Anei Maria Listarf.

Realizat în mare grabă în perioada de precampanie electorală (vara anului 2020), locul de joacă a făcut victime printre cei mici deoarece nu a fost dotat cu un strat de plăci (covor) din spumă pe care să cadă copiii atunci când se joacă, ci avea la bază pavele din beton. Astfel, la orice căzătură, copilul suferea răni.

Inițial, după mai multe accidente, Primăria lui Florin Chelaru a pus câte o placă de spumă la baza toboganelor sperând că problema s-a rezolvat (imaginea de mai jos).

Cum a „rezolvat” Florin Chelaru problema accidentelor – foto 2020

Ana Maria Listarf a continuat, însă, demersurile cerând primăriei să nu mai facă lucruri de mântuială, lucruri periculoase la adresa locuitorilor. Desigur, nu a primit niciun răspuns la solicitările ei. De aceea, a sesizat Avocatul Poporului, instituție care a constatat că Primăria Năvodari executase acel loc de joacă fără autorizație de construire și că „creația” lui Florin Chelaru era, într-adevăr, periculoasă pentru copii. În consecință, a dispus să se ia măsuri urgente. Mai mult, Inspectoratul de Stat în Construcții a amendat primăria pentru locul de joacă realizat în bătaie de joc.

Citește și: Loc de joacă din Năvodari, pericol pentru cei mici. Un copil a fost preluat de SMURD – Dobrogea Live

Abia după aceste controale, Primăria Năvodari a învățat că legea trebuie respectată chiar și atunci când vorbim despre spațiile de joacă. Nu poți construi după capul tău, punând integritatea copiilor în pericol doar pentru a te lăuda public cu o „realizare” și a cere voturi.

„Un lucru minor a cărui rezolvare a durat aproape 2 ani. Anormal pentru o administrație care pretinde că orașul este în evoluție”, spune Ana Maria Listarf.

Locul de joacă, după ce a fost realizat conform legii

Citește și: PROFIL DE CANDIDAT. Ana Maria Listarf (USR): „Construcțiile haotice și transportul public de coșmar, cele mai mari probleme ale Năvodariului”

Ana Maria Listarf este candidata USR la funcția de primar al orașului Năvodari. A terminat Facultatea de Drept și Știine Administrative – Universitatea “Ovidius”, specializare Administrație Publică. În prezent este specialist achiziții într-o companie cu capital privat. Lucrează de la vârsta de 20 de ani, iar de 7 ani a ales să rămână în industria turismului. Îi place să lucreze cu oamenii și are o satisfacție imensă când poate să-i ajute. De doi ani, Ana Maria Listarf este consilier local al orașului Năvodari.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVATI ROMÂNIA; Executat de Asociația „De la Dunăre la Mare” în ziarul on line „Dobrogea Live”. COD MANDATAR 21240009

Urmărește-ne pe:

Doneaza