VIDEO: Verioti, amendat și de Garda de Mediu pentru excavarea ilegală a falezei Constanța, după ce Primăria i-a făcut plângere penală

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța l-au amendat pe omul de afaceri Constantin Verioti pentru excavarea fără autorizație a taluzului Constanței, după ce “Dobrogea Live” au semnalat ilegalitatea (detalii aici).

Garda de Mediu l-a sancționat pe omul de afaceri cu amenda maximă de 15.000 lei și a dispus aducerea terenului la starea inițială.

Precizăm că în urma publicării articolului, Primăria Constanța, prin Poliția Locală, a emis plângere penală împotriva omului de afaceri constănțean (detalii aici).

Amintim că o suprafață importantă din taluzul Constanței a fost excavată în urmă cu două săptămâni în zona sediului Poliției Rutiere de pe strada Eminescu.

Terenul aparține în acte omului de afaceri constănțean Constantin Verioti, care a intrat în posesia bucății de faleză după ce fostul primar Radu Mazăre a intabulat abuziv aproape tot taluzul orașului.

Nu mai puțin de patru acte legislative (leg. nr. 107/1996, leg. nr. 213/1998, leg. nr. 18/1991 și OUG nr. 202/2002) stabilesc că falezele reprezintă domeniu public al statului – bun inalienabil, iar înstrăinarea și construirea pe aceste terenuri este interzisă.

Contactat de “Dobrogea Live”, Gheorghe Verioti, tatăl lui Constantin Verioti, ne-a confirmat că pe terenul de pe faleză au început lucrări de edificare imobiliară, însă a refuzat să comenteze subiectul.

Reprezentații Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral și ai Gărzii de Mediu Constanța ne-au transmis că instituția efectuează la rândul ei cercetări.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza