Marea NeagrăPlângere penală împotriva omului de afaceri Verioti, care a excavat ilegal faleza...

Plângere penală împotriva omului de afaceri Verioti, care a excavat ilegal faleza Constanței

Primăria Constanța, prin Poliția Locală, a emis plângere penală împotriva omului de afaceri Constantin Verioti pentru excavarea ilegală a unei porțiuni de aproximativ 2.000 mp din faleza orașului, după ce publicația noastră a semnalat cazul.

Vezi aici articolul VIDEO: Faleza Constanței, mutilată ilegal de beneficiarii retrocedărilor lui Mazăre

“I-a fost făcută plângere penală domnului Verioti pentru executarea de lucrări de construcții în zonă protejată. De asemenea, a primit și amendă pe baza HCL 77”, a declarat pentru “Dobrogea Live” directorul general adjunct – Direcția Generală Poliția Locală Constanța, Șerban Toader.

După cum am arătat într-un articol anterior, o suprafață importantă din taluzul Constanței a fost excavată săptămâna trecută în zona sediului Poliției Rutiere de pe strada Eminescu.

Terenul aparține în acte omului de afaceri constănțean Constantin Verioti, care a intrat în posesia bucății de faleză după ce fostul primar Radu Mazăre a intabulat abuziv aproape tot taluzul orașului.

Nu mai puțin de patru acte legislative (leg. nr. 107/1996, leg. nr. 213/1998, leg. nr. 18/1991 și OUG nr. 202/2002) stabilesc că falezele reprezintă domeniu public al statului – bun inalienabil, iar înstrăinarea și construirea pe aceste terenuri este interzisă.

Contactat de “Dobrogea Live”, Gheorghe Verioti, tatăl lui Constantin Verioti, ne-a confirmat că pe terenul de pe faleză au început lucrări de edificare imobiliară, însă a refuzat să comenteze subiectul.

Reprezentații Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral și ai Gărzii de Mediu Constanța ne-au transmis săptămâna trecută că vor efectua cercetări, însă până la acest moment nu ne-au răspuns dacă au întreprins vreo acțiune.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Doneaza