17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Primării Dobrogene VIDEO Candidatul PSD la primăria Lumina sapă ilegal rețele de apă pentru...

VIDEO Candidatul PSD la primăria Lumina sapă ilegal rețele de apă pentru a câștiga voturi

Dumitru Chiru (PSD) vrea să revină la primărie după ce a fost edil timp de două mandate (2008-2016). Pentru a atrage voturi, Chiru s-a apucat să sape o rețea de canalizare pentru câțiva locuitori din satul Sibioara.

„Disperarea este atât de mare, încât, unul dintre candidați, mai precis Dumitru Chiru, în dorința nestăvilită de a fi ales, a deschis șantier în satul Sibioara. Pentru a obtine voturi și a-și atrage cât mai multi locuitori de partea sa, încearcă să-i mituiască, făcând o ilegalitate. Fără autorizație, a început să facă săpături pe la fiecare gospodărie, pentru a o racorda la apă”, se arată într-un comentariu pe Facebook.

În lupta pentru câstigarea "fotoliului" de primar, unii candidați și-au pierdut discernământul. Chiar dacă, nu au habar ce implică administrarea unei localități, fac promisiuni fără a avea certitudinea că le vor duce la îndeplinire, îl critică pe primarul în functie că nu a facut destul, deși, unii dintre ei au avut ocazia să demonstreze cât de buni gospodari puteau fi.Disperarea este atât de mare, încât, unul dintre candidați, mai precis D-tru Chiru, în dorința nestăvilită de a fi ales, a deschis șantier în satul Sibioara. Pentru a obtine voturi și a-si atrage cât mai multi locuitori de partea sa, încearcă să-i mituiască, făcând o ilegalitate. Fără autorizație, a început să facă săpături pe la fiecare gospodărie, pentru a o racorda la apă. Brusc, d-lui Chiru, a început sa-i pese de "sibioreni", după ce timp de 8 ani le-a oferit un nivel de trai demn de "lumea a treia". Sibioara l-a interesat, doar, în măsura în care a putut să-i împartă terenurile, celor apropiați lui.În imposibilitatea de a suporta cheltuiala unei racordări, cetățenii profită de oportunitate, dar nu își dau seama că, în acest mod, devin părtași la o ilegalitate. Așadar, D-tru Chiru, nici nu si-a început mandatul și ilegalitățile au început să curgă…oare ce se va întâmpla dacă va fi ales?

Publicată de Lulu Georgescu pe Miercuri, 23 septembrie 2020

Ilegalitatea lucrărilor a fost confirmată de primarul comunei Lumina, Ioan Roman. Acesta a declarat pentru „Dobrogea Live” că în satul Sibioara există rețea de apă, doar că unele familii nu au avut posibilitatea financiară de a se racorda la rețeaua administrată de RAJA SA. Ceea ce face acum candidatul PSD este să profite de sărăcia unor oameni în schimbul unor voturi.

Dumitru Chiru a fost în centrul atenției și în luna martie, chiar după decretarea stării de urgență. Acesta a cumpărat tot spirtul sanitar de la magazinul din comună și apoi l-a dat oamenilor. Desigur, Chiru nu a uitat să lipească pe fiecare sticlă un slogan electoral cu numele său.

Tot de numele candidatului PSD se leagă o plângere penală făcută în anul 2014 de viceprimarul comunei Lumina (primar fiind la acea vreme Dumitru Chiru), Cornelia. Acesta l-a acuzat pe edil că a încercat să o violeze.

Chiru a fost obligat în 2019 de Curtea de Apel Constanța să restituie primăriei pe care a condus-o peste 100.000 de lei, bani reprezentând plăți nelegale pentru servicii de consultanță.

Dumitru Chiru este fratele lui Christian Gigi Chiru, candidat ALDE la primăria Eforie, trimis în judecată subacuzația de ucidere din culpă.

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments