TOP-ȘTIRIVasile Bănescu îl invită pe Teodosie la „scuze publice și pocăință”, după...

Vasile Bănescu îl invită pe Teodosie la „scuze publice și pocăință”, după ce acesta i-a atacat familia

În urma recentelor declarații de la Mănăstirea Dervent ale arhiepiscopului Teodosie prin care îi atacă familia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu îl îl invită pe Teodosie la „scuze publice și pocăință”, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public, atacul la persoana și mai ales la familia cuiva, atac alimentat de ură „creștină” și furie provocată de confruntarea cu realitatea, nu de vreun strop de adevăr, dezonorează total și zgomotos pe absolut oricine.

Când acest oricine e însă un reprezentant oficial al Bisericii, o persoană care s-a compromis personal până la creșterea stufoasă în jurul ei a unui bogat folclor public/ infrabisericesc deloc favorabil, care a polarizat major comunitatea eclezială, sfidând în formă continuată Patriarhia Română, legea, binele comun și interesul național, persoană asociată azi cu simpatia declarată pentru un dictator declarat criminal de război și în timp cu alte lucruri tenebroase care compromit grav inclusiv instituția pe care o reprezintă, într-un asemenea nesfârșit de trist și scandalos caz, situația devine una care l-ar putea invita sau chiar constrânge la scuze publice și pocăință.

Adevărul, mărturisit sau doar aflat, îl va face liber cândva.”

Context

Declarațiile dintre cele două persoane de la vârful BOR vin în contextul discuțiilor despre modificarea sărbătoririi Paștelui. Astfel, în Vinerea luminată, Teodosie a făcut afirmații dure la adresa purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, dar și a soției acestuia:

„Nu știu ce vrea să spună. Este un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune. El nu se roagă, de aceea vorbește chiar împotriva bisericii, nu reprezintă biserica și îmi pare rău. Într-o vreme venea foarte des la noi, la Simpozioane și arăta foarte familiar, așa a fost și în facultate.

Cred că este un accident în viața lui, în mintea lui. Are a doua soție care a fost categoric împotriva religiei și atunci ce să aștepți dintr-o atmosferă de familie foarte controversată? Dumnezeu să-l ajute, ne rugăm pentru el. Nu există anomalii. Calendarele sunt stabilite de bisericile autocefale, nu de mine. Nu vorbesc împotriva bisericii niciodată, dar vorbesc împotriva minciunii. Doamne ajută!”, a spus Înaltprasfințitul Teodosie, conform Replicaonline.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza