Primăria Constanța vrea să plătească 1,73 mil. lei pentru organizarea Campionatului Mondial de Powerboating. USR: Cu acești bani putem construi două săli de sport

  • Constanța este deja prezentă pe site-ul Campionatului, deși evenimentul nu a fost încă aprobat de consilierii locali

Primăria Constanța intenționează să plătească Federației Române de Yachting suma de aproape 1,73 milioane lei pentru organizarea pe Lacul Siutghiol a Campionatului Mondial UIM XCAT, în perioada 17-18 iunie 2023.

La competiție participă printre cele mai rapide ambarcațiuni cu motor din lume, care ating viteze de peste 200 km/h.

Organizarea evenimentului presupune semnarea unui parteneriat între Primăria Constanța, CSM Constanța și Federația Română de Yachting, iar proiectul va fi supus votului consilierilor municipali la următoarea ședință.

Eveniment fără raport cost/beneficii

Organizarea evenimentului a fost propus de către CSM Constanța, al cărui consiliu de administrație a votat favorabil proiectul, cu excepția reprezentantului USR, Mihai Ochiuleț.

Contactat de ’’Dobrogea Live’’, acesta și-a justificat poziția prin faptul că CSM Constanța nu a prezentat o analiză a beneficiilor pe care le-ar aduce organizarea competiției în raport cu suma cheltuită pentru cele două zile ale evenimentului.

De asemenea, acesta a subliniat că deși va fi organizată în țara noastră, la eveniment nu va concura niciun sportiv român.

’’Reprezentanții CSM nu au prezentat nicun document, un studiu privind raportul costuri/beneficii. Când facem astfel de cheltuieli, trebuie să ne gândim și la faptul că în Constanța nu există săli de sport. Cu 1,7 milioane de lei, cât ne costă două zile de eveniment, am putea construi două săli de sport’’, a explicat consilierul local USR, Mihai Ochiuleț.

Acesta a precizat că grupul consilierilor USR încă nu a decis dacă se va opune proiectul.

Deși încă nu a fost supus votului în Consiliul Local, se pare că CSM Constanța a dat drept sigură organizarea evenimentului, întrucât pe site-ul Federației Internaționale de Poweboating, cu sediul la Monaco, competiția de la Constanța este trecută deja în circuitul Campionatului de anul acesta, la Runda 3.

campionatul mondial powerboating constanta
Constanța este deja prezentă pe site-ul Campionatului, însă evenimentul nu a fost încă aprobat de consilierii locali

Dacă va fi votat favorabil parteneriatul, cei 1,73 milioane lei vor fi încasați de Federația Română de Yachting, care la rândul ei va achita organizației din Monaco o sumă destinată punerii la dispoziție a drepturilor sportive și comerciale, însă din HCL nu reiese ce sumă va fi virată peste graniță.

Sursa foto: UIM XCAT Powerboating World Championship

Urmărește-ne pe:

Doneaza