13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăActualitateVama Veche renaște. Walter Ghicolescu, primul concert folk postpandemie

Vama Veche renaște. Walter Ghicolescu, primul concert folk postpandemie

Artistul Walter Ghicolescu va susține primul concert de muzică  folk postpandemie din Vama Veche, în această seară de sâmbătă, 6 iunie 2020, de la ora 19:00, pe terasa clubului VisAVis. Totodată este și primul concert pe care Walter Ghicolescu îl susține după relaxarea măsurilor de siguranță și redeschiderea teraselor în aer liber, deși, pe tot parcursul perioadei de izolare a susținut numeroase concerte online și lecții pentru elevii săi, dar a și compus peste 30 de piese.

Înaintea primului său concert din această vară, Walter Ghicolescu ne-a împărtășit emoțiile și bucuria de a reveni pe scenă:

„Perioada de izolare a fost pentru mine una foarte benefică”

„Este o mare bucurie să fiu invitat la primul concert post-pandemie și post-izolare, mai repede decât mă așteptam. Da, am emoții! Abia aștept! M-am pregătit, deși, la orice oră sunt pregătit să susțin un concert. Sper să fie de bun augur și mai sper ca „Vara de folk 2020”, cum am numit-o eu, să înceapă bine diseară și să o țină tot așa.

Perioada de izolare a fost pentru mine una foarte benefică. Și, pentru că sunt profesor de matematică și îmi place să fac și contabilitate, trag o „linie neagră”, după cum scria Marin Sorescu, și socotesc că am compus peste 30 de piese în aceste luni de izolare.

Diseară, în Vama Veche, voi cânta și din aceste piese, pe care de altfel le-am tot cântat fanilor în concertele pe care le susțin online. Aceste piese se regăsesc pe canalele mele de facebook și youtube. Abia aștept să văd reacția fanilor la aceste piese și în viața reală. Pe lângă aceste piese voi cânta și melodiile pe care ei le așteaptă, dar și unele noi sau mai puțin cântate. Vor fi și câteva coveruri, din respect pentru ce s-a scris și s-a cântat folk înaintea noastră.”

„Publicul este barometru al emoției pe care noi, artiștii, o transmitem”

„Perioada de izolare nu a făcut decât să mă apropie mai mult de fanii și elevii mei, prin toate acele întâlniri din mediul online. Am putut interacționa cu oameni din locuri în care nu am ajuns, cu oamenii care nu m-au ascultat până acum live și în casele cărora am intrat print intermediul online. Însă, emoția adevărată se creează și se transmite în momentul în care îi ai pe oameni în fața ta și le simți reacția. Publicul este barometru al emoției pe care noi, artiștii, o transmitem, iar această emoție se reîntoarce către noi, mărită. Aici este cheia reușitei unui concert și a unui artist până la urmă: să reușească să transmită emoția, iar oamenii să o simtă și să o redirecționeze către el, pentru că un artist se încarcă permanent de la energia pe care o percepe de la public. Și la concertele online se transmite emoție, dar cu publicul în față este altceva. Îi vezi pe oameni că freamătă, aplaudă, cântă, că se exprimă mimic sau prin mișcare. Sunt o gramadă de forme prin care vezi emoția ta, trăită de ei.”

„Prin muzica folk se spune adevărul în toate formele lui”

„Vama Veche rămâne locul unde întotdeauna vei găsi o chitară pe plajă, cu sau fără un foc, cu sau fără o bere lângă, dar vei găsi o chitară și o mână de oameni, pentru că o chitară întotdeauna adună oamenii. Îi adună pe aceia care rezonează, care emit pe aceleași frecvențe ale sufletului, îi adună pe oamenii care înțeleg muzica folk, în care mesajul este mult mai important decât ritmul și prin care se spune adevărul în toate formele lui.”

Cele mai populare

Recent Comments