USR Ovidiu a depus la primărie un proiect incomod pentru Scupra – transparentizarea instituției

Consilierii locali ai filialei USR Ovidiu au depus la primăria orașului două proiecte care vizează adoptarea sistemului de buget participativ, respectiv transparentizarea administrației locale.

Proiectul transparentizării activității primăriei este un subiect extrem de incomod pentru edilul George Scupra.

Primarul orașului Ovidiu este cunoscut pentru refuzul de a comunica informații și pentru faptul că blochează accesul la documente publice.

Proiectul depus de consilierii USR vizează transparentizarea activității primăriei prin transmiterea în direct, video și audio, a ședințelor de Consiliu Local Ovidiu.

De asemenea, proiectul mai vizează aprobarea unor măsuri de îmbunătățire a actului de transparență decizională și de creștere a gradului de acces al locuitorilor la documentele de interes public.

Buget participativ

Cel de al doilea proiect se referă la adopatarea sistemului de buget participativ. Acesta prevede ca 5% din bugetul anual de investiții al primăriei să fie cheltuiți în baza propunerilor cetățenilor.

Prin intermediul acestui instrument, cetățenii pot trimite propuneri de proiecte și pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei „Tu decizi pentru Ovidiu!” de anul viitor, stabilind astfel prioritățile de investiții, se arată într-un anunț al USR Ovidiu.

„Aceste două proiecte sunt vitale pentru viitorul oraşului nostru, întrucât dăm şansa aleşilor locali să se apropie de comunitate şi în acelaşi timp să implice locuitorii în ceea ce priveşte viitoarele proiecte. Este momentul oportun ca toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, să se unească şi să arate că țin cont mai presus de toate de dorințele şi nevoile vitale ale celor care i-au ales. Trag mari speranțe că domnul primar va susține aceste demersuri, întrucât şi dânsul le-a promis în urmă cu câțiva ani şi cred că a venit momentul să le şi punem în practică”, a declarat pentru „Dobrogea Live” președintele filialei locale, Daniel Balaeș.

În luna septembrie, consilierii locali USR au depus o sesizare la Prefectura Constanța prin care denunță lipsa de transparență și blocarea fluxului de informații publice la nivelul Primăriei orașului Ovidiu.

Sursa foto: Facebook/Orașul Ovidiu

Citește și: USR Ovidiu sesizează Prefectura Constanța în legătură cu neregulile din Primăria Ovidiu

Urmărește-ne pe:

Doneaza