Tulcea, oraș interzis bicicletelor? Primăria raportează ZERO metri de pistă omologată

Majoritatea politicienilor și primarilor promovează „un stil de viață sănătos”, încurajând mersul pe joc, cu bicicleta sau folosirea transportului public în comun pentru a nu polua aerul cu mașinile personale.

Doar că, aceeași politicieni sau primari nu se îngrijesc ca oamenii să aibă piste de biciclete omologate pe care să le folosească în deplină siguranță atunci când merg la serviciu, autobuze moderne pentru un transport civilizat și multe altele.

Citește și: Primăria Tulcea va economisi 11.000 de lei/an. Banii sunt luați de la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie

Este și cazul municipiului Tulcea. Aici, nu există nici un metru de pistă omologată pentru biciclete, deși, încă din 2016, în Planul de Mobilitate Urbană a orașului se vorbea despre crearea unui sistem de piste și de închiriere de biciclete. După șase ani, nimic nu s-a făcut.

„Pe străzile din municipiul Tulcea nu se află nicio pistă pentru biciclete omologată de către IPJ Tulcea”, a transmis primăria reporterilor „Dobrogea Live.”

În decembrie 2020, Ilie Ștefan, proaspăt ales primar al municipiului, declara că orașul trebuie să rezolve mai întâi problema apelor pluviale. „Dacă ne dorim să avem străzi asfaltate, piste de biciclete şi iluminat public eficient, în primul rând trebuie să scăpăm de apele pluviale”.

Citește și: Lista rușinii. Școlile din județul Tulcea cu toalete în curte

În septembrie 2021, Primăria Tulcea promova evenimentul „Săptămâna Mobilității Europene”. Deși orașul nu dispune de piste pe care bicicliștii să le folosească în siguranță, administrația publică făcea apel la locuitori să cultive deprinderi precum mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau sportul. „Voi participa şi eu cu bicicleta la marşul din data de 22 septembrie”, a declarat primarul Ştefan Ilie la acea vreme.

Deși bifează un mare ZERO la capitolul piste omologate, Primăria Tulcea ne-a transmis că „pentru bicicliștii din municipiu există amenajată o pistă de agrement în Parcul Lac Ciupercă.”

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza