„#acedesiguranță” este un spectacol-instalație dedicat adolescenților, coproducție a teatrelor din Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe și Satu Mare
Premiera spectacolului „#acedesiguranță” va avea loc la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța, duminică, 23 ianuarie 2022.
Dată fiind natura spectacolului, care implică un număr mic de spectatori, sunt programate două reprezentații, prima la ora 17:00, a doua la ora 19:00. Echipa Teatrului de Stat Constanța mulțumește echipei Bibliotecii Județene „I.N. Roman” pentru solidaritatea arătată prin punerea la dispoziție a spațiilor pentru reprezentații, în cadrul unui parteneriat cultural, în contextul în care instituția noastră trece printr-o situație dificilă, sala de spectacole fiind obiectul unui proiect de reabilitare.
„#acedesiguranță” este un eveniment inedit, un spectacol-instalație în regia lui Bobi Pricop, care va fi jucat simultan decele patru teatre coproducătoare, respectiv Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Nord Satu Mare. Spectacolul se adresează în principal adolescenților.
De o noutate absolută, „#acedesiguranță” este conceput să funcționeze pe două planuri: într-o sală, sub forma unei instalații performative, și online, pe rețeaua de socializare TikTok. Povestea are în centru un grup de șapte liceeni, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care lansează #acedesiguranță, o mișcare ce urmărește să dea voce pe TikTok adolescenților și experiențelor lor. Reuniți pe platforma TikTok, cei șapte adolescenți abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi: anxietate, identitate, autocunoaștere, educație, relații, vulnerabilitate sau izolare.
Spectatorii vor fi împărțiți în grupuri mai mici, fiecare grup fiind condus în câte un spațiu unde un actor va ghida publicul într-o călătorie intensă spre această poveste ce se desfășoară în universul TikTok.La Teatrul de Stat Constanța, „ghidarea” spectatorilor va fi realizată de actorii Ecaterina Lupu, Florin Aioane, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cristiana Luca.
Dramaturgia este semnată Ionuț Sociu, scenografia îi aparține Oanei Micu, muzica și coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine și montaj este responsabil Iustin Șurpănelu.