Cât îi costă pe tulceni live-urile primăriei pe Facebook. Banii, încasați de o firmă fără angajați

126.000 de lei intră în acest an în buzunarul unei firme înființate cu 9 luni înainte de atribuirea primului contract public.

Deși Primăria Municipiului Tulcea are un birou de relații publice, parte a Direcției Sport Cultură și Relații Externe, administrația condusă de Ilie Ștefan a considerat că trebuie să externalizeze, cu 9.000 de lei lunar, anumite servicii care fac parte din atribuțiile acestei direcții.  

Direcția Sport Cultură și Relații Externe trebuie, conform prezentării de pe site-ul primăriei, să „asigure accesul liber, democratic şi transparența acțiunilor organizate de Consiliul Local şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Tulcea, precum şi accesul cetăţenilor la informatiile publice”. Dar nu o face, deoarece administrația a decis că un privat o face mai bine pe bani publici.

Citește și: Lista rușinii. Școlile din județul Tulcea cu toalete în curte

Astfel, printre primele griji ale noii conduceri a municipiului a fost să atribuie direct un contract de „servicii de utilizare soluții eficiente de transparentizare a activității Primăriei Municipiului Tulcea și informare publică”.

nota justificativa tulcea
Nota justificativă pentru achiziționarea serviciului (pt. ce-l de-al doilea contract)

Două contracte, același beneficiar

Primul contract cu S.C. Tumba Productions S.R.L. a fost încheiat în data de 18.01.2021, având ca obiect servicii de utilizare soluții eficiente de transparentizare a activității Primăriei Municipiului Tulcea și informare publică, cu valoare de 63.000 lei fără TVA (respectiv 9.000 lei/lună) și durată de 7 luni. Contractul nu a fost modificat prin acte adiționale.

contract 1
Obiectul și valoarea contractului încheiat în luna ianuarie 2021

Anunțul cu privire la această atribuire a stat doar câteva ore pe SEAP deoarece o firmă cu 9 luni de existență, fără angajați (conform datelor furnizate de Confidas), cu sediul într-un apartament din Tulcea, a înșfăcat contractul care-i aduce 9.000 de lei lunar.

Obiectul contractului a constat în: Consultanță în vederea achiziționării de echipamente audio-video pentru transmisia live online a ședințelor de consiliu local pe Facebook, Youtube și pagina web; Instalarea și mentenanța sistemului audio-video prevăzut la punctul 1; Asigurarea transmisiei online și regie de platou (minim 2 persoane); Realizarea de rezumate ale ședințelor de Consiliu Local; Realizare materiale video (inclusiv editare, postproducție) vizând acțiuni de interes public (reportaje, interviuri, documentare). Cu alte cuvinte, exact ceea ce putea face și biroul de relații publice.

Citește și: Cine sunt noii membri impuși de PNL în Consiliul de Administrație al Aeroportului Tulcea

Așadar, primăria a plătit și „consultanță” pentru a cumpăra echipamentele audio-video cu care transmite live ședințele Consiliului Local.

După trecerea acestor 7 luni, Primăria Tulcea încheie un nou contract cu aceeași firmă, „Contract nr. 30.995/20.08.2021 având ca obiect servicii de producție filme de informare și servicii de fotografie, incluzând servicii de transmisie live online a ședințelor de consiliu local, cu valoare de 63.000 lei fără TVA (respectiv 9.000 lei/lună) și durată de 7 luni; contractul nu a fost modificat prin acte adiționale”, a explicat pentru „Dobrogea Live” Primăria Tulcea.

contract 2
Obiectul și valoarea contractului încheiat în luna august 2021

Și de data aceasta, anunțul pe SEAP a fost atribuit în câteva ore. Primăria solicitase din piață o ofertă tocmai de la firma Tumba Productions, dar detaliile despre cum au ales exact această societate fără experiență în domeniu pentru a le face o ofertă, Primăria Tulcea nu a oferit.

Semnatarul ambelor contracte este, din partea primăriei, viceprimarul George Șinghi.

Citește și: Primăria Tulcea va economisi 11.000 de lei/an. Banii sunt luați de la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie

Cine încasează banii

Beneficiarul celor 9.000 de lei/lunar este Alexandru Vitzentzatos, administratorul și asociatul unic al  S.C. Tumba Productions S.R.L. Firma, cu sediul într-un apartament situat pe strada Isaccei din Municipiul Tulcea, a fost înființată în martie 2020, iar presa scrie că Ștefan Ilie a lucrat cu ea în perioada campaniei electorale. Apoi, a continuat să lucreze cu ea și pe banii publici ai tulcenilor.

unnamed
Alexandru Vitzentzatos, sursa: YouTube

S.C. Tumba Productions S.R.L are cod CAEN principal „Activități de producție cinematografică, video şi de programe de televiziune” și a avut în cele 8 luni de activitate din anul 2020 o cifră de afaceri declarată de 2.100 de euro, dintre care 1.600 de euro a fost profit. Astfel, de la 2.000 de euro, Alexandru Vitzentzatos a trecut, în anul 2021, la încheierea a două contracte cu primăria Tulcea de peste 26.000 de euro.

Alexandru Vitzentzatos apare pe listele Inspectoratului Școlar Tulcea din 1 septembrie 2020 ca fiind candidat necalificat la concursul județean pentru un post de profesor, materia „arta actorului”.

youtube tulcea
Canalul de YouTube a Primăriei Tulcea are 29 de abonați și foarte puține vizualizări

Canalul de YouTube a Primăriei Tulcea numără 29 de abonați, iar filmele produse de Tumba Productions și postate pe acest canal au (majoritatea) până în 100 de vizualizări.

facebook primaria tulcea
Clipurile video postate pe pagina de Facebook a Primăriei Tulcea

Pe pagina de Facebook a Primăriei Tulcea lucrurile stau mai bine, clipurile video postate ajungând să adune în timp câteva mii de vizualizări.

foto deschidere: Ștefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea sursa Facebook Ș.I.

Urmărește-ne pe:

Doneaza