19.4 C
Constanța
vineri, august 12, 2022
AcasăActualitateCine sunt noii membri impuși de PNL în Consiliul de Administrație al...

Cine sunt noii membri impuși de PNL în Consiliul de Administrație al Aeroportului Tulcea

PNL Tulcea a numit trei noi membri provizorii în Consiliul de Administrație al Aeroportului Tulcea. Măsura a fost criticată de PSD.

În ședința de Consiliu Județean din 28 mai, Horia Teodorescu (președintele Consiliului Județean Tulcea) a propus prelungirea mandatelor celor din Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului. Doar că, PNL, prin vocea lui Nicolae Chichi, a venit cu trei propuneri noi, lucru care l-a enervat pe Teodorescu, președintele catalogând mișcarea ca fiind „un ambâț” al PNL.

Cu toate acestea, propunerea liberalilor a trecut. Astfel, trei membri noi (doi de la PNL și unul de la PRO România) au fost numiți în Consiliul de Administrație al Aeroportului.

PNL și-a impus oamenii

Primul nume nou este Mihai Uram, fost candidat la funcția de consilier local în echipa PNL condusă de Ştefan Ilie. Uram este absolvent de ASE, iar de 25 de ani lucrează în domeniul privat, înainte activând în cadrul IPO/ CRPO Tulcea.

Mihai Uram a declarat pentru „Dobrogea Live” că tratează cu toată seriozitatea această numire și experiența sa de administrator al unei afaceri din domeniul turismului în poate ajuta în calitatea de membru CA al Aeroportului.

Al doilea nume impus de liberali este cel al Laviniei Andra Foca. Ea a închis listele candidaților PNL la alegerile din septembrie 2020 pentru consiliul local al municipiului Tulcea. Propunerea ei în Consiliul de Administrație al Aeroportului este destul de interesantă deoarece, Lavinia Andra Foca a mai fost numită în acest Consiliu în anul 2017, dar a stat acolo doar câteva luni (mai-noiembrie), apoi a fost schimbată.

Lavinia Andra Foca apare, conform declarației de avere, cu venituri încasate în 2019 de la Prefectura Tulcea (consilier), dar și de la Parlamentul României unde, cel mai probabil, a fost încadrată tot ca și consilier al vreunui parlamentar de Tulcea.

Al treilea membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Tulcea este Neculai Cilighidreanu, fost comisar de Poliție, fost șef al Poliției Tulcea. „Sunt rezervist MAI și după o carieră „în uniformă”, am realizat că încă mai pot face ceva pentru comunitate, pentru oameni”, spunea comisarul într-un afiș electoral din 2020.

Conform declarației de avere, Neculai Cilighidreanu are o pensie de 11.000 de lei/lună.

Un membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului primește lunar o indemnizație de aproximativ 1.000 de lei. Pe lângă cei trei membri, în Consiliul de Administrație mai este un membru numit de CJ Tulcea (Stoian Vâlcu) și un membru ce reprezintă Guvernul României.

Dobrogea Live i-a solicitat consilierului județean Nicolae Chichi, cel care a făcut propunerile, CV-urile celor trei membri noi, dar, deși acesta a transmis că le va pune la dispoziție, ele nu ne-au parvenit.

Aeroportul cu ZERO zboruri

PSD Tulcea, prin vocea lui Horia Teodorescu, îi acuză pe liberali că pun în pericol proiectele Aeroportului Tulcea deoarece „numirea unor noi persoane întârzie procesul de avizare sau că unele dintre acestea nu îndeplinesc condițiile pentru aceste funcții.”

„Astfel, și-au impus trei persoane în consiliul de administrație al aeroportului – o manevră politică iresponsabilă, care ar putea avea o consecință gravă: blocarea unor investiții importante pentru județul Tulcea”, spun cei din PSD.

De partea cealaltă, deputatul liberal George Șișcu arată că numirea noilor membri în CA „nu a ieșit cum a vrut PSD-ul, și mai ales președintele Teodorescu. Consiliul de Administrație al Aeroportului nu mai are o componență pe care și-au dorit-o aceștia.”

PNL susține că de aproape un deceniu, Consiliul Județean Tulcea „pompează“ bani în acest aeroport și acum este cazul ca oamenii să vadă cum se „pierd“ banii europeni, cum „se fac“ proiectele pe bani europeni, cine „le face“.

În primele trei luni ale anului, pe Aeroportul din Tulcea nu s-a înregistrat niciun pasager, aeroportul fiind în picaj începând cu anul 2018 când, din lipsa unei autospeciale de stingere a incendiilor, Autoritatea Aeronautică Civilă din România a scăzut categoria de luptă cu focul a aeroportului de la CAT 7 la CAT 3.

În anul 2020, aeroportul a primit din nou CAT 7 (pot opera avioane de mari dimensiuni), iar în cele 12 luni ale anului trecut a înregistrat 30 de pasageri care sau îmbarcat sau au debarcat de la Tulcea.

foto: Mihai Uram, Lavinia Foca și Neculai Cilighidreanu

Citește și:

Deputatul George Șișcu, activ pe Facebook, invizibil în Parlament

Averea președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu. Câte milioane are în conturi

Cele mai populare

Recent Comments