Trei deputați tulceni, inițiatorii legii care transferă resursa piscicolă a Deltei de la ARBDD la ANPA

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) riscă să piardă administrarea resursei piscicole din cadrul Rezervației din cauza unui proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari printre care se află și trei deputați rulceni.

Un grup de deputați, printre care se numără și George Șișcu (unul dintre cei mai absenți deputați ai PNL), Michael Gudu (PNL) și Silviu Feodor (minorități) au inițiat un proiect de Lege a Pescuitului (L267/2022) care a trecut de Senat în urmă cu două zile. Camera Deputaților va fi camera decizională.

Citește și: Deputatul George Șișcu, activ pe Facebook, invizibil în Parlament

Proiectul, semnat și de cei trei deputați tulceni, prevede că resursa piscicolă a Deltei Dunării trece din administrarea Ministerului Mediului, prin ARBDD, în administrarea Ministerului Agriculturii, prin ANPA – Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

Ministrului Mediului a catalogat decizia ca fiind una „greșită”. „Biosfera Deltei Dunării poate fi protejată doar dacă regulile privind pescuitul si vânătoarea sunt stabilite de Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. (ARBDD)”, spune Tanczos Barna.

Citește și:Cine este George Șișcu, propunerea PNL Tulcea la Camera Deputaților. A vorbit 17 minute în Parlament

„Dobrogea Live” a cerut celor trei deputați să explice de ce au avut această inițiativă și care sunt beneficiile trecerii resursei piscicole în adminitrarea ANPA. Până la această oră nu am primit niciun răspuns.

semnatari
Tabelul cu semnături ale inițiatorilor proiectului de lege

Citește și: Gudu vs. Gudu. Unchiul își vrea pensia specială înapoi, nepotul laudă tăierea lor

Urmărește-ne pe:

Doneaza