JustițieStere Hira, directorul Confort Urban, probleme cu declarațiile de avere. Terenurile apar...

Stere Hira, directorul Confort Urban, probleme cu declarațiile de avere. Terenurile apar și dispar după cum vrea el

În iulie 2022, Stere (Teo, cum este cunoscut de către public) Hira, un apropiat al primarului Vergil Chițac, era numit director general al SC Confort Urban SRL, societatea comercială a municipiului Constanța. Hira venea tot de la o societate a municipalității – RAEDPP – acolo unde a avut un management cu multe semne de întrebare.

Citește și: Firma care construiește casa fratelui lui Teo Hira a câștigat trei contracte de la RAEDPP într-o singură lună

Tot semne de întrebare ridică și declarațiile de avere depuse de Teo Hira în 2022 și 2023, declarații ce se regăsesc pe site-ul Confort Urban.

Astfel, în 2022, imediat după numirea sa ca director general, Teo Hira declară că deține în Techirghiol un teren intravilan de 685 de mp și în Eforie Nord (acolo unde locuiește și primarul Chițac) două terenuri intravilane în suprafață de 613 mp și, respectiv, 149 mp. Toate aceste terenuri sunt deținute în coproprietate, adică Hira are doar 50% din ele, restul de 50% uitând să menționeze cine le deține, deși legea îl obligă.

Tot la acea vreme, Hira avea o mașină Opel Asta (an fabricație 2001) și un cont curent de 54.000 de lei.

Citește și: Constănțenii, expuși abuzurilor RAEDPP. Regia lui Teo Hira face ce vrea în municipiu

La capitolul „plasamente, investiții” Hira nota în anul 2022 că are acordat un împrumut în nume personal către SC Premium Lac SRL în valoare de 1.474.819 de lei, o firmă deținută de soția sa.

Ca „datorii”, Teo Hira menționează o datorie de 1,2 milioane de lei către Hira Costică, datorie contractată în 2007 și scadentă în 2027.

Vezi declarația depusă de Teo Hira în anul 2022:

În iulie 2023, directorul general al SC Confort Urban depune o nouă declarație de avere din care rezultă că nu mai deține niciun teren în localitatea Eforie Nord, iar în Techirghiol ar deține două terenuri intravilane, în suprafață de 342 de mp, respectiv 343 mp) în cotă de 100%.

Tot în anul 2023, Hira nu mai menționează existența vreunui autoturism, nici împrumutul acordat societății administrate de soția sa și nici datoria către Hira Costică, scadentă în 2027.

Citește și: Confort Urban va plăti firme private să-i facă treaba

De asemenea, trebuie spus că Teo Hira nu declară nicăieri că terenurile din Eforie ar fi fost vândute deoarece rubrica „bunuri înstrăinate” este necompletată. Directorul nu menționează nici faptul că ar fi primit înapoi banii de la SC Premium Lac SRL sau că ar fi restituit împrumutul către Costică Hira, sens în care ar trebui să dovedească proveniența banilor.

Vezi aici declarația depusă de Teo Hira în iulie 2023:

Dobrogea Live i-a solicitat lui Teo Hira un punct de vedere cu privire la toate aceste aspecte. Directorul Confort Urban nu ne-a transmis până la publicarea acestui articol niciun răspuns.

Citește și: RAEDPP Constanța a renovat două toalete publice cu 145.000 de lei

Urmărește-ne pe:

Doneaza