Cum vrea AUR să-și consolideze poziția la Marea Neagră. Flancul estic, „atacat” cu fostul liberal Ovidiu Sorin Cupșa

AUR și-a lansat sâmbătă, 27 ianuarie, candidatul la Primăria municipiului Constanța alegând ca loc de spectacol exact malul Mării Negre – Portul Tomis. A fost un spectacol cu de toate: pană de curent electric, discursuri politice, muzică și promisiuni electorale.

La eveniment au participat George Simion – președintele AUR, Claudiu Târziu – președintele CNC al AUR, Mohammad Murad, actorul Lucian Iancu, Marius Țuțuianu – președintele Asociației Comandanților de Navă din România.

Lansarea candidatului AUR FOTO: Dobrogea Live

De altfel, pana de curent de la ânceputul evenimentului a fost pusă pe seama Primăriei Constanța, iar primarul Vergil Chițac (PNL) a fost acuzat de încercarea de a descuraja participarea oamenilor la lansarea candidatului AUR.

„E frumos la Constanța, e aproape ca la Țăndărei… n-am vrut să jignesc Țăndăreiul. Parcă suntem într-o pictură de Grigorescu și a rămas doar carul cu boi. Vedem aici o priveliște dezolantă: este urât, este cenușiu. O să venim cu o viziune turistică pentru Constanța, cu un proiect pentru acest oraș în care să vă fie drag să trăiți!”, a spus George Simion.

George Simion la lansarea candidatului AUR FOTO: Dobrogea Live

Cupșa, liberalul devenit candidat AUR

Ovidiu Sorin Cupșa (53 de ani; născut în județul Bistrița-Năsăud) este cel care va candida din partea AUR pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Cupșa, până recent director al CERONAV, a venit la AUR din sânul PNL, fiind unul dintre cei mai vechi liberali din România.

„Noi suntem Constanța. Inima Constanței bate aici, pe orice stradă, în orice casă, în orice loc. Inima Constanței nu bate în cei care conduc azi primăria. De ce? Pentru că orașul Constanța nu e casa lor. Casa lor e la Eforie sau în altă parte. Ei vin, pradă Constanța și pleacă spre o altă pradă. Nu-i interesează orașul.

Ovidiu Cupșa

Erau vremuri când eram mândri de Constanța. Acum lucrurile s-au schimbat. Totul e gri, dărăpănat, decăzut. Constanța a fost votată ca unul dintre cele mai urâte orașe din România.

Vă pot promite un singur lucru: o să rămân același ovidiu Cupșa. Împreună cu echipa AUR vom veni cu oameni care iubesc orașul. Nu ne vom opri până nu vom pune punct grupurilor de interese. Constanța va fi condusă de constănțeni.

Am bătut palma cu Geroge Simion pe un singur lucru: să respectăm valorile fundamentale ale fiecărui român!

Am învățat de la tatăl meu că un om valoarează cât cuvântul lui. Putem schimba Constanța doar toți împreună!”, a spus candidatul Ovidiu Cupșa.

Ovidiu Cupșa la lansarea candidaturii FOTO: Dobrogea Live

Cine este Ovidiu Sorin Cupșa

Ovidiu Sorin Cupșa (n. 26.06.1971) este doctor în Științe, în specializarea Inginerie Mecanică. Este absolvent al Universității Maritime Constanța (UMC), Facultatea de Navigație și Transport Maritim (2000), absolvent al Institutului de Marină Civilă din Constanța, Facultatea de Electromecanică Navală (1994), absolvent al unor cursuri de management la universități din: București, Londra, Dubai, Kuala Lumpur.

Cupșa a fost membru membru fondator al Partidului Național Liberal și fondator al Ligii Studenților din Institutul de Marină Civilă.

Ovidiu Cupșa având pe fundal clădirea în care este și Primăria Constanța sursa FOTO: Fb/Ovidiu Sorin Cupșa

În perioada 2005 – 2007, a deținut funcția de director la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CN APMC) SA, Filiala Telecomunicații.

În anii 2007 – 2008, a deținut funcția de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CN ACN) SA.

Între 2004 – 2008, a deținut, succesiv, pozițiile de: Președinte al Consiliului de Administrație la Șantierul Naval Mangalia, membru AGA la Compania Națională de Investiții, membru AGA la “Transcanal” SA.

Din 2012 și până în decembrie 2023, Ovidiu Cupșa a fost director general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV).

Citește și: Sindicat: Guvernul pune în pericol certificarea a peste 50.000 de marinari români și personal navigant. Riscurile comasării CERONAV cu alte instituții

Urmărește-ne pe:

Doneaza