10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăActualitateStelian Ion: Făgădău, o rotiță care a dus la retrocedarea ilegală a...

Stelian Ion: Făgădău, o rotiță care a dus la retrocedarea ilegală a terenurilor

Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanței a declarat că Decebal Făgădău nu întreprinde niciun demers pentru recuperarea terenurilor retrocedate ilegal tocmai pentru că edilul însuși a fost o piesă în agrenajul care a dus la înstrăinarea abuzivă a unei părți din oraș.

„Aș fi zis că este inexplicabil de ce Decebal Făgădău se ferește de acest subiect, dar există o explicație. Într-o perioadă lungă de timp, Făgădău a fost o rotiță care a dus la restituirea acolor imobile și terenuri în mod ilegal. A fost parte a acelui sistem”, a precizat deputatul.

„Este ceva putred acolo, Făgădău are ceva de ascuns”

De asemenea, acesta a sublinat că primarul în funcție evită să discute pe acestă temă pentru că are ceva de ascuns.

„Îl deranjează foarte mult subiectul. Nu a făcut niciun demers și nu explică de ce. Am depus o solicitare pe acestă temă acum un an de zile și am înregistrat-o la Primărie și nu am primit răspuns. În momentul în care este întrebat de jurnaliști despre acest subiect, are o atitudine agresivă. Însemnă că e ceva putred acolo. Înseamnă că are ceva de ascuns și îmi este clar că nu va face demersurile pentru a recupera acele terenuri. Altfel ar fi venit în fața tuturor și ar fi spus „avem un număr de atâtea procese pe rol, sunt atâtea terenuri în acestă situație, pentru atâtea dintre ele avem o hotărâtre, avem contractul cu casa asta de avocatură”, și așa mai departe. Dar să nu dai absolut nicun răspuns, este dubios și este o dovadă în plus ca are ceva de ascuns”, a explicat Ion.

Cele trei căi pentru recuperarea terenurilor

Acesta a indicat și mijloacele juridice prin pe care Primăria ar putea recupera terenurile retrocedate abuziv.

„Se pot face acțiuni în revendicare sau demersuri pe cale amiabilă. De asemenea, demersuri pe lângă Oficiul de Cadastru. Se poate încerca direct reînscrierea, pe baza acelei hotărâri judecătorești pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), în cartea funciară”, a adăugat candidatul la Primărie, după o conferință la care a prezentat programul USR-PLUS de dezvoltare a orașului.

ICCJ a decis că cel puțin 80 de terenuri din Constanța și Mamaia au fost retrocedate ilegal, dosar în care Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare. Responsabilitatea recuperării terenurilor revine Primăriei Constanța.

Cele mai populare

Recent Comments